LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jul 24, 2012

Char Kuew Tiaw & Ikan Sweet Sour Bersama Nanas

Char Kuew Tiaw


Menu berbuka puasa untuk hari ke 3 Ramadhan still without nasi. Saya start goreng pukul 7.10 petang. Punya lah bersilat balik kerja kat dapur. Suami tolong basuh sayur mayur. Azan maghrib char kuew tiaw pun setel. 



Minum seteguk air teh panas dulu masing-masing. Lepas mandi and solat baru nikmati juadah ni.


Teh panas. Sedap....



Sahur pulak saya buat ikan sweet sour masak stim. Saya guna ikan selar. Ni semua gara-gara terpengaruh dengan blog ex officemate Kak Azie. Resepinya semua saya main campak-campak je. Ikut suka nak masuk apa yang ada. Sedap.......




Ikan selar sweet sour masak stim bersama nanas




Dan menu berbuka untuk hari yang ke 4 (hari ni) pula suami request Mee Goreng Mamak. Bersilat lagi la gamaknya petang ni. Maklum lah balik kerja dengan jem semua tu kan. Insyallah kalau ada kudrat saya usahakan juga untuk memasak


Suami pun jenis buka tak makan nasi. So senang la saya sediakan juadah yang simple-simple. Kalau saya ada masa lebih mungkin saya usahakan untuk sediakan kuih muih or manisan. Tapi tu la. Masa memang tak cukup. Tak pe la. Kita makan apa yang ada je tanpa membazir. 


Kadang-kadang pergi Bazar Ramadhan pun naik blur nak makan apa. Bukan apa. Memang takut membazir

2 comments:

Mamamya said...

suami akak pulak wajib ada nasi klu b'buka & sahur... ;) akak klu ikutkan mmg jenis sahur x makan nasi tp disebabkan ada bby dalam perut kena la jugak makan...nnti sian plak kat dia... ^____^

Sherwieyna Muzzawer said...

wah bestnya makan waktu sahur pun dah berat2.kita minum milo dengan roti je..hehehe