LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jul 18, 2011

Tahniah Suzie

Bulan lepas kan saya pergi Kelantan sorang-sorang sebab my BFF kawen. Semalam saja je pergi rumah dia. Eh laki dia kerja Melaka, tu yang boleh pergi tu. Nanti-nanti lah cerita pasal laki dia kerja Melaka. Panjang Cerita nya. Ada ke orang nak tahu?



Duduk-duduk, borak-borak, gosip-gosip terus dia buka cerita. Hahahhaa. 



Suzie : Wei, aku dah cek dah pagi tadi
Saya : Ha macam mana? Positif ke? ( Masa ni saya memang terlebih exited)
Suzie : Haah. Ada 2 line. 
Saya : Wah. Tembakan tepat kena sasaran. Hahaha. Nasib baik aku ajar kau hari tu. Huhuhuhu. ( Serius memang seronok lah bersembang masa ni)



Actly, bukan Suzie je yang tanya itu ini. Tapi husband dia pun ok je tanya tips itu, tips ini. Ye lah. Anak sulung. Bunting pelamin kata. Nak-nak Suzie pun PJJ macam saya. Suzie cikgu kat Perak. Husband dia, Penolong Pengurus Felda kampung laki aku. Ha kan dah tercerita pasal laki dia kerja kat Melaka.



Ni, dalam kepala otak memang dah berlegar-legar nak kasik hadiah apa kat baby. Macam aku pulak ye yang mengandung.

2 comments:

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer.. Tahniah tahniah buat kawan akak tu :)
Rezeki cepat dapat baby..
Akak syer la tip ngan myra pulak, mana tau tip akak berkesan, kitorang setahun lebih menanti nie :)

~aSFaLiZa~ said...

mj : erkkk. actly masa ni As ajar dia cara kira waktu subur then masa sesuai untuk bersama. then alhamdulilah terus lekat. maklum lah kan pengantin baru.

cuma masa As dl lambat dlm 5 bulan untuk mengandung, terus mak ajak berurut dgn bidan. alhamdulilah lepas urut terus lekat. maybe masa ni bidan betul kan mana yg patut

selain dari tu, makan asid folid n suami byk makan kacang untuk kuat kan benih la kata nya

lain2 mcm bukan pakar sgt. tapi kalau utk share dgn kawan2 mmg As ok je nk bagi tahu apa yg patut