LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jul 4, 2012

Kek Lumut Again






Kek lumut again. Sudah kali kedua menggodak kek jenis ini. Sangat sedap dan wallahhh!!!


Pertama kali hari tu menggunakan butter Golden Churn. Sangat sentap bila keluar berita benda alah itu ada ba alif ba ya. Terpaksa la membuat proses samak


Kali ni menggunakan butter SCS walau pun Golden Churn sudah kembali halal. Tapi perasaan marah masih membuak-buak.


Oh kek ini sangat sedap. Sila lah percaya. Walau pun rupa paras serta nama yang tak best. Don't judge a book by it's cover. 


Rayyan Adam peminat utama. Perlu disorokkan. Jika tidak habis disebatnya seorang diri. Bahaya!!!


Pastikan gas anda masih banyak kerana proses mengukus yang lama dan pastinya gas anda akan habis hanya kerana kek bernama Lumut ini


3 comments:

Nens Collection said...

sear kongsilah resepi..sy kalo kukus2 ni mcm nk try..bukan ape kt umah xde oven..haha

nur anis said...

kek hijau...cantik la kaler dia..saya selalu makan kek kaler hitam je..huhu

I am Chipfida... said...

dah lama aku amik resepi ni dari satu blog tu, dah lama teringin nak makan, tapi tak menyempat2 nak buat! pos sepotong kat aku? hehehe~