LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jun 23, 2012

Dejavu Di Kinabalu





Eh sula la cerita ni. Suka sangat........ 


Saya balik kerja pukul 7. So kalau dah pukul 7 memang berkejar-kejaran la atas jalan raya nak tengok Aqashah and Tiz.  Patut nya orang kejar kan nak sembahyang maghrib!!!!


Tak pernah miss tau. Cuma miss beberapa minit je la. Hmmm kalau tengok cerita ni kan teringat la zaman-zaman kita bercinta dulu. Tersengeh-sengeh sorang-sorang.


Cerita ni suami saya dah boleh tahu dah macam mana jalan cerita nya. We all kan pengarah terbaik cerita Melayu. Ala... conform la si Tiz tu pakai jantung Inara. Konon la lepas pemindahan jantung, kelakuan terus berubah. Konon ikut perangai pemilik asal jantung tu. Huh!!!!


Saya paling suka part jantung Tiz berdebar-debar. 


Eceh eceh. Dulu kita kan, kalau time berdating, beberapa hari sebelum dating dah berdebar-debar tau. Alahai.... Tak keruan tau hati ni. Bila ingat nak jumpa je, memang tak menentu degupan jantung.


Lepas tu kan ada ayat Aqashah yang dia cakap, kalau kita cinta kat seseorang, kita takkan berani nak tatap mata nya. Yeza... Of cos u allll. Dulu time jumpa, seluruh jantung ni gugur. Mata tak berani nak tatap matanya. Cewah!!!! Masa tu suami suka cabar saya tatap mata nya. Hahahahhahaha!!!! I gigil u nak tatap mata u lama-lama. Takut terkena panahan asmara!!!


Ni baru berapa episod aku dah tak keruan ingat saat-saat bercinta. Huhuhu. Dah la sekarang ni baru nak merasa duduk bersama sebagai suami isteri. Macam pengantin baru u allsss. Best nya hari-harii dapat peluk.


Ok lari topik. Eh tapi cerita ni memang best tau. Nak-nak pengarah nya Erma Fatimah. Dan penerbitnya kakak ipar Siti Nurhaliza. Pelakon pulak semua mantap-mantap. Cuma saya tak suka pelakon yang jadi tunang Tiz tu. Dia tak best la. Dia macam ala-ala bapok. Tak sesuai kot nak jadi pengarah urusan yang berjaya macam dalam cerita tu.


Lagu nya pun sedappppppppppppp sangattttt!!!


Masa taip entry ni tengah dengar lagu tu tauuuuu. Amik mood orang kata. Lepas ni nak sambung tengok ulang tayang cerita nya kat tonton. Daaaaa!!!

3 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

Amboi bukan main romantik lagi korang time bercinta ye..hehehe. cerita ni dah start ke?best ke i pun nak tengoklah..;D

Myra Jay said...

Myra layan gak drama ni, memang best kan.. :)

Kadang senyum,kadang rasa berdebar-sama macam perasaan Tiz :)

Asfaliza Mohd Yatim said...

Sherwieyna : huhuuu.. msti la romantika de amor

myra : kita plak yang terlebih berdebar ek