LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sep 8, 2011

Plan Untuk Rai Ulangtahun Kedua

Kalau ikut tahun Masihi besday Rayyan Adam jatuh pada 29.09.09 hujung bulan ni. Bangga tau dapat tarikh cantik macam ni
Then kalau ikut tahun Hijrah, hari ni lah tanggal 10 Syawal



So, apa plan mak bapaknya untuk celebrate besday anak bujang nya ni
For this year maybe tak kot nak invite adik beradik mak bapaknya untuk makan-makan



Entah ek kenapa tahun ni tak nak buat. 
Tapi dalam pada tak nak buat, kau ingat otak mak nya tak ligat nak berfikir? Huhuhu



Maybe sebab kami tengah exited nak masuk rumah baru, buat itu ini, melebihi dari segalanya.



Faktor poket pun 1 hal. Faktor rumah yang sedia ada ni pun 1 hal kecik. Faktor malas nak buat kat mana-mana pun 1 hal. Pendek kata no party for this year ye anak mama.



So, kita ke plan B. Mama dah pujuk ayah untuk kita jalan-jalan kat zoo nite safari kat Melaka tu. Ayah setuju. Atleast mama bawak anak mama jalan-jalan ok. Then nanti kita beli la apa-apa kek yang sedap yang kita boleh ngap sama-sama. Dont worry. Ayah boleh je selesaikan kek-kek tersebut .



Nanti kita bawak la nenek melawat haiwan-haiwan yang ada tu. Hope kita enjoy ok. 



Now mood mak bapaknya yang terlebih exited. Pada hal anak tu baru n ak masuk 2 tahun. Bukan reti apa-apa pun. Tapi segala yang nak dibuat ni bukan kah tujuannya untuk disimpan sebagai kenangan sepanjang hayat.



Jadi bila Rayyan Adam dah besar, amat-amat lah dia berbesar hati  mengenangkan kisah-kisah di hari jadi nya.



Apa yang penting doa kami suami isteri untuk anak kami sentiasa bahagia dan berjaya. 

2 comments:

gee ryder said...

samala kita. akak ni pun banyak faktor gak tak bole nak buat birthday party hero duorang ni.

btw, happy birthday rayyan!
be a good boy ok.

~aSFaLiZa~ said...

gee : tahu tak pe. byk ongkos skrg ni nk kena tanggung