LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aug 19, 2011

Ramadhan Kali Ini


Ramadhan kali ni saya agak kurang buat entry. Start dari awal Ramadhan macam-macam hal yang jadi. Banyak benda tak terkejar dek tangan ni. 



Mula-mula hari tu Rayyan Adam demam panas. Bizi dengan anak. Time-time macam ni la masa kita nak cosentrate tengok anak 24 jam. 



Then lepas anak sakit, saya sendiri pun melalut tak sihat. Selsema, batuk. Tu yang tak sempat nak update apa-apa.



Lepas tu pertengahan puasa dah start hantar mak balik kampung kat Johor. Spend masa kat kampung kemas rumah mak. Ye la rumah tinggal. Semua benda nak kemas. Tingkap nak basuh. Kerusi nak basuh.



Rumah mak pun ada la nak renovate sikit. Tu yang mengemas sakan. Benda dah nak raya ni. Minggu ni pun nak balik Johor lagi. Dah la raya pun kat Johor. So, memang tiga minggu berturut-turut balik Johor. Dalam pada tu saya memang suka balik kampung. Seronok tak terkata walaupun badan letih.




Tup-tup masa kat kampung, pemaju call cakap suruh amik kunci rumah. Maka bermula la episod saya berulang alik dari ofis pemaju ke rumah baru tu nak cek mana yang ok mana yang tak ok nak buat komplen.



Untill now pun masih ada lagi komplen yang kitorg nak buat. So far komplen yang kecik-kecik je la.



Tu sebab, memang tak de masa nak mengadap blog. Nak dijadikan cerita, broadband pun tak bayar lagi. Mana ada peluang nak ber online.



Ni, walaupun rumah tak start buat apa-apa lagi, tapi otak ligat berfikir nak buat itu ini. Apa pun grill nak buat cepat-cepat. Dah dapat dah nak upah siapa. Cuma we all laki  bini tak de masa nak ajak dia datang rumah nak ukur.



So, benda tu semua kena kerja keras lepas raya.



Actly, banyak lagi benda yang terjadi yang tak boleh nak diceritakan. Kawan-kawan rapat tahu la apa bedna nya. 



Dan Ramadhan kali ini memang betul-betul menuntut kesabaran saya sebagai seorang insan. Semoga segalanya dipermudahkan Tuhan. Amin

4 comments:

fazilzura said...

insyallah dgn dugaan itu ada hikmah di se balik nye

~aSFaLiZa~ said...

zura : amin

mekchu said...

ramadhan yang penuh dugaan.. mmg Dia sedang menduga tu.. harap sabar banyak-banyak..

~aSFaLiZa~ said...

mekchu : tq