LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mar 1, 2011

Nasi Goreng Cina

Now kalau makan kat luar dah start order makanan tak pedas. Ater kena kongsi dengan anak bujang sorang ni. Biasa order nasi gorang cina la. Makan kongsi. Huhuhuu. Tapi kena siap-siap kan si bujang tu satu set pinggan dengan sudu. Kalau tak, mahu ngamuk kat toke kedai tu kang. Dah tu dah la kan. Yang sepah-sepah kat lantai jangan cite. Malu mak nya ni wei. Bila tiba nak balik mesti minta maaf dengan tuan kedai sebab sepahkan kedai dia tu.





So far dah ada anak ni, saya kena korban kan tekak. Hahahah. Tekak selama ni minta cili. Everything need chili. Tak pedas tak sah. Now, takkan nak jaga tekak kita ye tak. Kena lah jaga perut anak walaupun tekak dia macam boleh je makan pedas. Actly, Rayyan Adam kalau kita rasa kan nasi yang ada letak asam pedas ke apa ke, dia boleh je makan. Tak nangis pun. Cuma mulut je ternganga-nganga tanda pedas sambil buat bunyi aaaaaaaaaa. Takjub tau dia tak nangis. But, saya rasa not this time to present him dengan makanan pedas. Tunggu lah 4-5 tahun lagi. 





Lagi pun suami tak makan pedas. So, senang saya nak uruskan kedua-duanya.


Gambar curik kat google. Siapa-siapa rasa ni gambar dia minta ampun yek dunia akhirat

2 comments:

ayah adam said...

no pedas2..aam kene ikut ayah. cili mahal hehe

~aSFaLiZa~ said...

ayah adam : nti adam dh besar syg ajar la dia makan cili