LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mar 15, 2011

Kalau Dah Ajal

Pagi tadi nak pergi kerja, suami call. Dia kata anak sedara jiran meninggal. Meninggal sebab excident. Memang nak agak dah. So, saya pun dok mengingat yang mana satu orang nya.




Ooooo.. ha baru teringat, budak yang selalu main motor depan rumah ni ha. Biasa time cuti sekolah dia memang ada datang rumah makcik dia kat sini pun. Abang dia memang duduk sini pun. Tu yang kenal tu.




Suami kata malam tadi elok je dia dengan geng-geng dia berkumpul dengan motor. Tup-tup pagi ni dengar dah meninggal. Maybe dalam pukul 2 pagi kot macam tu meninggalnya.




Yang nak diceritakannya, geng-geng diorg ni memang selalu main motor depan rumah saya. Dia punya memekak masayallah!!! Geram lah dibuatnya. Pendek kata kalau Rayyan Adam nak tidur, masa tu memang baran saya sampai. Selalu jugak saya sound. Budak-budak macam ni, memang jenis tak reti bahasa pun.




Saya cakap kat suami, agaknya ramai sangat kot orang menyumpah. Termasuk saya. Tapi saya menyumpah time Rayyan Adam nak tidur then diorg memekak dengan motor-motor tu. Geram lah. Anak nak tidur tapi orang buat bising macam lah depan rumah dia. Ni depan rumah kita.





Tapi apa nak kata. Kalau dah ajal ye tak. Apa pun takziah buat keluarga. Semoga roh arwah dicucuri rahmat Tuhan. Amin. Kepada semua mat-mat pet, sila lah berhati-hati di jalan raya. Ingat orang yang tersayang. Even korg dah ada lesen pun, jangan nak tunjuk hero. Kesian kat mak bapak korang. Sedih meratap mayat korang di bahu jalan.

6 comments:

Mama Likha said...

as, jum amek tag kontes kat blog i hehhe

~aSFaLiZa~ said...

mama likha : bereh. meta ye

kella said...

takziah...
ajal maut di tangan tuhan.. sekejap kita sihat sekejap je tuhan nak tarik nyawa kita balik..
sentiasa ingat mengingatilah kita..

~aSFaLiZa~ said...

kella : betul tu

mzhany said...

betol gok weh, sokmo org duk maki duk ape tah, lama laam tu jadi doa kan...

~aSFaLiZa~ said...

hany : sbb tu org kata sumpah pun boleh kata doa. huhuu