LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sep 30, 2010

Management KFC Yang Hancus

Sila tahu baru kejap tadi saya cakap nak buat besday party Rayyan Adam kat KFC. Makluman memang tahu la ye majlis nya di Melaka. So, di Melaka tak banyak choice nak buat kat mana. Kena buat tempat yang memang ada provide besday party. Saya ni, kalau la rumah yang saya sewa tu besar tak pe. Boleh je nak buat kat rumah. Ni 2 keluarga pun dah penuh, macam mana nak masuk 10 keluarga. 1 keluarga 6 anak. Ha bayangkan. 



Ni menaip ni tangan sejuk ni. Sejuk marah. Kan dah kata semalam pergi booking segala bagai. Tup tup ni ha kerja tengah berlambak. Nak kena siap kan minggu depan. Nak kejar time line, staff kfc tu call. 


Hello puan, kami minta maaf. Nanti masa party tu berlangsung game terpaksa dibatalkan sebab staff yang handle game ni excident, patah kaki.



Demmmmmmm!!!! Ha kan aku dah mencarut. Wei ini bukan masalah aku okey. Aku nak apa yang aku order dalam pakej. Tak payah call aku cakap tak de. Tu kau punya hal kena cari pengganti. Siap kata takut yang ganti nanti tak pandai nak uruskan acara. Woiiii tu jugak bukan masalah aku. 



Soalnya sekarang aku bayar pakai duit. Aku tahu aku buat tak de lah grand macam orang lain siap upah-upah orang as party planner. Tapi aku tetap bayar pakai duit. Bukan air liur. Bukan main taram je. Aku client okey. Customer always right. 



Ni satu lagi. Suka hati mak bapak dia je kan nak kata, kak hadiah kita tak tahu sama ada, ada atau tak. Beb kau salah orang la beb cakap dengan siapa. Aku tak pedulikkkkk. Aku tahu aku nak ikut apa yang aku bayar. Ada ke tak de aku nak ikut apa yang bayar. Kau cakap kau akan cuba kan. Huhuhuhu.... Aku jawab jangan cuba. Aku nak!!!!



Ni saya marah bukan lah dengan semua staff kfc. Saya marah dengan orang yang manage party ni. Macam tak pernah di training pulak macam mana nak handle problem yang kecik-kecik macam ni. Ni semua bukan masalah client. Tak payah nak call client cakap ada masalah tu, masalah ni. Ni semua korang punya internal problem. 




Pls la... Compny ni compny besar. Jangan cacat celakan benda kecik macam ni. Aku kalau tak puas hati lagi boleh je nak naikkan nama korang kat top management. Profesional la sikit handle client. NI baru aku. Kalau kau kena dengan datuk-datuk yang berpangkat. Silap hari bulan hilang punca pencarian kau kena pecat.



Siapa-siapa tak tahu boleh refer pekej yang ditawarkan kat sini


9 comments:

apek said...

abis tu apa kesudahannya??

~aSFaLiZa~ said...

apek : ada tak de tetap nak ada

LiAnA said...

tak try buat kat mcd?

Noraide said...

sabar as mmg dah xleh nak buat apa2 diorang mmg dah prepare untuk hal2 macm ni..

cuba ko baca term and condition..

Special gift for birthday child is limited to 1 birthday child and subject to availability.

All offers are subject to change without prior notice.

The Party Pack items are subject to change without prior notice.

Anyhow happy birthday to ur child..:)

p/s balik buat kat aitam jer..hihihi

~aSFaLiZa~ said...

liana : majoriti suka makan ayam kak

edi : kat air hitam aku buat gak. masa ina kawen nti. tguuuuu

kella said...

sabar ye asfa.. asal kita komen je takpe, jgn buat senyap aje, nanti makin lemau diorang jadinya..

~aSFaLiZa~ said...

kella : yup. nti lama2 diorg naik tocang lak.

gee ryder said...

cari kfc tmpt lain kot2 bole

~aSFaLiZa~ said...

kak gee : kat town melaka cuma ada 2 je yg ada besday party. dua2 pun dekat je tempat nya. takut dia tolak dia, dia tolak dia