LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nov 16, 2012

Bukit Gambang Water Park

Plan nak pergi holiday ni lama dah. Memang nak pergi tempat mandi-mandi sebab nak bawak anak bujang main air.


Tapi tu la kita ni hanya merancang. Huhuu. Tiba masa saya kesihatan saya tak mengizinkan saya nak bersuka ria pun. Kebetulan pulak anak bujang tiba-tiba demam.


Nasib baik we all pergi dengan makcik and sepupu sepapat saya. So, suami ada jugak geng nak bersuka ria.


Saya hanya duduk-duduk je melepak kat food court melayan anak bujang tak sihat. Sama-sama tak sihat. Apa je yang boleh we all buat. Gambar pun ada tak de je. Mood saya memang ke laut



So layan je la gambar yang ada












   


Rating saya boleh bagi Bukit Gambang Water park ni cuma 50% sahaja. Sorry to say la. Memang bukan saya sorg je yang hypertension waktu ni. Pengunjung lain pun sama tak puas hati.


  • Pengunjung ramai (public holiday mesti lah ramai kan). Kaunter tiket banyak tapi banyak kosong. Staff pulak lembab menjual tiket. 1 jam lebih buang masa beratur tunggu staff yang lembab jual tiket
 
  • Kaunter yang saya beli tiket tu tak de tempat ukur ketinggian untuk kanak-kanak bawah 90 cm. Kanak-kanak bawah 90 cm free. Rayyan Adam mana la saya nak sah kan dia lepas ke tak. So, Rayyan Adam kena pergi ukur dulu kat tempat lain. Then kalau melebihi 90 cm saya kena beratur balik, bersesak barat nak beli tiket untuk Rayyan Adam pulak. Hoi!!!!! Kepala bapak kau buat management macam ni. Siapa yang ada anak kecik macam saya memang lancang mulut marah kan cashier tu. Memang ramai yang marah. Penat wei beratur.
 
  • Ni satu hal lagi. Memang bangang nak mampus.Sumpah saya menyumpah seranah dalam hati. Saya kan bawak mak. Mak saya warga emas. Saya tahu kalau pergi mana-mana pun warga emas akan dapat lain harga. Memang kurang-kurang separuh harga. Sekali kaunter yang saya beratur tu tak boleh beli tiket untuk warga emas. Warga emas punya tiket kena beratur pulak tempat lain. Memang masa ni kesabaran tahap cipanzi. 
 
  • Then saya komplen kat kaunter seterusnya yang boleh beli tiket warga emas tu. Kenapa tak tulis, tiket warga emas hanya boleh beli di kaunter tertentu. Alasan memang tak munasabah. Dia kata, hanya kaunter ni je ada tempat nak photostat IC. Hoi!!!! Kau dapat untung riban-riban tak mampu nak tambah mesin photostat!!!
 
  • Dah la staff yang jual tiket tu lembab. KURANG AJAR pulak tu. Bila saya dah komplen pasal kena beratur banyak tempat sebab tak de info yang tulis betul-betul, warga emas beli kat sini and bla bla bla. Dia boleh pulak menjawab, kita memang tak akan bagi tahu untuk tiket warga emas ni. So siapa yang nak beli baru kita jual. Masa ni memang aku pandang tak berkelip si cashier bodoh ni. Tempat lain ada je tulis harga tiket warga emas. Aku tahu la sebab aku dah banyak kali bawak mak aku bersuka ria dapat half price. Tolong lah Bukit Gambang oiiii. Jangan amik pekerja semberono je bodoh tak reti nak menjawab. Jawapan staff ni memang bodoh. Tak logik langsung. Mana-mana tempat pun warga emas memang dapat lain harga. Istimewa. Atleast kau minta maaf tak boleh. Kau cakap je la kau tak tahu. Tak payah nak jawab yang menampakkan kau bodoh!!!
 
  • Last komplen saya pasal pelampung pulak. Pelampung ni ada 2 jenis pulak kalau kita nak sewa.... Yang boleh main kat semua tempat and yang boleh main kat certain tempat je... Kau dah tahu manusia ni ramai yang datang. Yang datang ni semua of course la nak main kat semua tempat kan. Takkan lah kanak-kanak ni datang sendiri tanpa ibu bapa so kau ingat target kau pelampung untuk kolam kanak-kanak ni laku. Habis mak bapak nya tak payah pakai pelampung nak main kat gelungsor tinggi-tinggi tu???? Bodoh nya lahai. Pasal apa saya cakap diorg ni tak de akal. Pasal nya, dah tahu ramai manusia yang datang, pelampung yang boleh guna kat semua tempat sikit nak mampus. Ha amik... pelampung yang hanya boleh guna kat certain tempat memang berlambak. Pasal semua orang nak main kat semua tempat. Dasar otak letak kat lutut semua. Huh!!!



Sebenar nya ikut kan bukan saya nak meroyan sangat pun. Cuma memang kebanyakan pengunjung mengomel benda yang sama. Baik-baik kitorg tak kenal satu sama lain. Jadi boleh berborak pulak pasal benda-benda tak berfaedah ni. Bukan saya je yang marah masa ni. So, tak dah pergi Bukit Gambang ni lagi. 
 


3 comments:

Anonymous said...

mek...ce mu try keje tmpt2 gini.sme jer mslh die.x yah nak beriya sgt.mende yg buruk2 nk sgt heboh2kan...yg bek ade ko nak sebar2kan???...bese lar org melayu...no komen!!!

Anonymous said...

sedari...xperlu lah nk m'bodohkn melembapkan org sgt..org melayu kn ade adab (budi bahasa budaya kita)....ko pandai sgt ke...?? klu trsa ko pndai ko jealh yg ganti dorg b'kerja disana..aku confuse ngn ko nie...ko mst org kampung yg duk ceruk2 kg baru msuk bandr..setau aku la kn mn2 waterpark pn xde tulis bsr2 gajah di kaunter utk harga warga emas..even aku yg bli tiket kapal terbang pn xde la plak cashier tny (puan ade warga emas ke..??) ade mulut kn...?? ade kaunter khidmat pelanggan kn...?? blh b'tanya kn..?? mst ko berat mulut nk b'tnya...2 la malu b'tnya sesat jalan..aku dh 3x ke waterpark...time public holiday jgk..tp xde la smpi 1 jam kna beratur..20 minit jea pn..utk bli tket warga emas xde la plak cashier bgtaw aku kaunternye tdk menerima pembelian tket utk w/emas... aku pn bwk jgk mak bapak aku kesana.. aku rs ko nie yg b'mslh..xpernah bersosial ke tmpt2 cmnie...xpnh dtg ke mn2 waterpark..kesiannnnn ;-)

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ