LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oct 10, 2011

Ikan Pekasam


Ni 2nd time makan ikan pekasam. Dulu-dulu masa kecik-kecik, pertama kali jumpa ikan pekasam ni masa pergi Terengganu. Lepas tu eh macam geli jek nak makan. 



Bila dah besar, selalu jugak la dengar orang cakap pasal ikan pekasam. Tapi tak de lah exited sangat nak mencuba ke, apa ke. Ye la. Kat belah selatan mana ada benda ni semua. Kalau ada pun, saya tak tahu sebab family saya memang tak buat pun.



Then, baru ni ada opismate bawak. Try la. Eh sedap la. Best!!! 



Lepas tu, opismate lain pulak kata, minggu ni mak dia nak datang rumah dia. Nak bawak ikan pekasam. Mak dia buat sendiri. Saya pun apa lagi. Order la. Tapi tak tahu nak order macam mana. Maksudnya tak tahu lah berapa ringgit ke apa ke, jual nya macam mana.



Bila dah sampai, dia tak nak duit pulak. Alhamdulilah.....





Ikan apa usah ditanya. Memang tak tahu apakah nama ikan tersebut. Rasa-rasanya ikan puyu.





Dan hasilnya adalah maverles. Mantap!!!!



NOM NOM NOM NOM NOM

6 comments:

Norhafiza said...

ya ALLAH...naik lapo la nengoknyeeeee....waaaa, nak p makan la dlu hehehe...

~aSFaLiZa~ said...

kak No : hehehhe... tu la. tengok gambau pun dah lapo

OgysiJemariSeni said...

sedapnya makan dgn nasi panas2 ulam timun...pergh!

~aSFaLiZa~ said...

JS : terliur je kan

Nazz@Purple said...

favourite nazz tu..yum2..bkn senang nak cri yg sedap..

~aSFaLiZa~ said...

nazz : akak tak tahu mana yg sedap mana yg tak. yg akak tahu sedap je. huhuu