LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

May 19, 2011

Wesak Day

Wesak Day, family mertua ajak jalan-jalan sekitar Melaka. Walhal dah tak tahuu dah nak jalan mana kat Melaka tu. So berwindow shopping la saya dalam keadaan puasa ganti ke Dataran Pahlawan dan Mahkota Prade.




Dari pukul 3 panas-panas tu menahan nafsu yang dah lunyai sampai lah ke malam. Lepas magrib masing-masing gedik nak main bowling 1 round. Buka pun lite-lite je sebab diorg nak makan asam pedas lepas tu. Bapak mahal la harga makan kat food court MP tu. Lite-lite pun 20 hengget kena bayau. Buah 2 potong + 2 wafle = RM12.80. Air nes ais + jus kiwi = RM6.40. Cekik darah nak mampus. Dah ko makan tempat mahal, maka mahal la ko bayau. Diam-diam sudey.




So acara lepas magrib diteruskan berlumba bowling beramai-ramai. Sebenarnya ramai ye puan-puan. Tapi masa ni saya dah lemau. Tak terdaya rasa nya nak mensnap semua orang. Kamera diorg banyak kot.




Then, layan je la gambau yang ada ni. Gambau tuan blog pun tarak








Budak kecik yang sorang ni, sakan berjalan tak kisah tido, tak kisah makan, tak kisah susu. Mainnnnn je keje nya. Masa kat bowling, bukan main takut lagi orang terbaling bola tu kat dia. Dia pulak berangan nak angkat bola tu. Berat bola pun sama berat dengan dia. Ada hatiiiii!!!

4 comments:

Mak Su said...

larat ker budak kecit tu ngangkat bola boling tu?

~aSFaLiZa~ said...

maksu : larattt....

Mama Likha said...

huhu... adam tkut org balik bola ke dia erk. haha.. kelakar tul !

~aSFaLiZa~ said...

mamalikha : huhuhu