LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

May 6, 2011

Kuih Macaron

Ok hati ni memang dah lama tergedik-gedik nak makan kuih ni. Hahaha. Kuih ye. Tapi memang gatal la. Hampir mengorder secara online. Mamandangkan harga yang mahal, selalu je tergendala. Makanya kebetulan dekat Giant Seri Kembangan ni ada satu kedai roti menjualnya. So, extited terlebih jugak. Tapi dia jual yang tak de inti. Konon lah nak marasa yang ada inti. Pada hal rasa pun belum tahu apa-apa. Tunggu punya tunggu campur dengan terlupa, semalam terbeli lah kuih ni. Harga 5pcs=RM4.50. Just nice jek harga nya.








Then si jakun ni makan lah. Masa ni dah feeling-feeling orang putih dah. Konon nya lah kan. Tapi dah namanya tekak jawa tu tekak jawa jugak. Jakun wei. Tapi boleh lah telan lagi. Saya makan 2 jek. 1 coklat and 1 strawbery. Lain-lain housemate yang habiskan




Sebelum makan benda alah ni, saya selalu je membayangkan fizikal nya seperti roti, tepung or donut or something yang lemmmbuuutttt je. Keras rupanya ye? Pada hal dah tahu dah, buatnya pakai putih telur. Kan dah kata jakun.




Cumaaaa.... Jauh di lubuk hati saya, rasa macaron ni macam sabun. Serius macam sabun. Dan terlalu wangi. Adeh!!! Makan tempe lagi sedap la derrrr!!!

7 comments:

Mamamya said...

akak baru berangan nak buat...jakun jugak nih sbb dah macam 1 fenomena plak si macarons nih..sana sini org dok citer pasal macarons..nak gak merasa kan..huhuhu

munna said...

kak munna pernah makan yg cikmin buat...rasanya ok je.

azie said...

ooo keras rupanye ya..ingat lembut kekeke nama pun buat dgn putih telur kan sure keras...akk pun jakun as tak penah makan

~aSFaLiZa~ said...

mamamya : rasa kak jgn tak rasa


munna : cikmin pya mmg sedap kot sbb ramai je yg order dgn dia


azie : samalah kita jadi si jakun ye kak

Lady D'yot said...

hahahaa..mekasey blanje..;)

~aSFaLiZa~ said...

lady dyot : sama2

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ