LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 21, 2011

Shopping Di Kedai Hj. Ismail Group, Langkawi

Now kita sambung cerita tentang shopping mopping. Sila tahu tujuan sebenar saya ke Langkawi ialah shopping. Yang lain-lain acara hanya lah sekadar selingan semata-mata.


Tea set ni sangattttt murah. 17 hengget je 6 bijik. Saya beli 2. 1 nak kasik hadiah weding kawan bulan 6 nanti.



 Set yang ni lah yang pecah. 6 bijik pecah. Nasib la wei tak beli corelle ke vantage ke. Opal ye puan-puan. Murah sangat!!! 89 hengget 1 set. Next time baru berfikir-fikir nak beli brand mahal-mahal tu. Alasan anak kecik lagi. Karang leka mahu dia main masak-masak pulak.







 Mak dah mula malas nak layan. Hahaha!!! Lama-lama mak duduk je perati saya tawaf kedai tu. Eh kedai ni ada hantu la!!!





Serius saya adalah gila ketika berada di kedai ini. Saya pergi 2 kali dek kerana gila. Kali pertama survey. Kali kedua cekup mana yang diidamkan. Dan masa nak bayar saya tengok duit ada lebih lagi 300 hengget. Bukan bajet lari. Tapi bajet terlebih. Setan terus hasut amik lagi mana yang belum beli. Gila kan?




Sedang suami simpan barang dalam bonet, saya sempat grab lagi 10 bijik pinggan superware. Setel 100 hengget. Tu pun nasib je kedai dah nak tutup. Kalau tak kepala otak ni aktif je fikir barang apa nak beli lagi. Rayyan Adam pun dah start ngantuk.






Ok bab-bab pilih coklat saya serah kan semuanya pada 2 orang bodyguard saya. Hahaha!!! Kasik can diorg pulak pilih memandangkan saya dah habis tenaga memilih pinggan mangkuk sebentar tadi. Kali ni saya pulak yang dukung si kecik. Saya cuma amik coklat yang saya nak makan je. Lain-lain yang nak bagi sedara mara semuanya di tangan mereka berdua.




So, next time pergi dah ada aim nak beli apa. Tinggal sediakan duit sajok!!! Entah bila nak pergi lagi ni.

8 comments:

azie said...

as..cantik2 woo pingan mangkuk nyee...ari tu bwk balik mcmana? senang tak ? ada yg pecah tak bwk balik dlm flight?

~aSFaLiZa~ said...

kak azie : ada kak yg pecah. 6 bijik. nasib baik beli yg murah je. yg set RM89 je letak bawah. lain2 hand cary

munna said...

TERINGIN SANGAT NAK KE LANGKAWI TAPI TAK KESAMPAIAN LAGI...

munna said...

TERINGIN SANGAT NAK KE LANGKAWI TAPI TAK KESAMPAIAN LAGI...

~aSFaLiZa~ said...

kak munna : hehehhe... rugi tau tak pegi. sgt best ini tempat!!!

Myra Jay said...

Mmg kalau dapat shoping kat situ xhengat punya layan, sedaq2 duit abes :)

~aSFaLiZa~ said...

myra jay : hehehhe... tahu tak pe

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ