LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 26, 2011

Laddu


Ini adalah laddu. 1st time makan masa kuar minum-minum dengan kawan suami hari tu. Ni dah lama dah. Cuma lambat update. Masa tu orang India sambut tahun baru tak silap. So, kebetulan lepak-lepak, kawan suami nama nya Siva kasik kitorg makan benda alah ni.




Serius jakun. Nak makan pun cium-cium bau nya. Memang buruk perangai. Dan juga jakun. Saya tanya buat nya pakai apa. Then Siva kata, dari badam and banyak pakai gula. Ok lah kan. Try. Tapi memang tak boleh belah. Otak tak mengizinkan. Eh tapi bukan sebab itu makanan India sebab saya tak nak makan tau. Tapi sebab benda baru. Dan tak pernah makan seumur hayat ni. Jadi, hanya cuit-cuit je bagi menyedapkan hati Siva. Hehehe... Sory Siva.




Mula-mula Siva kata makan nya kena ngap semua. Hahahaha!!! Masalah nya macam mana nak ngap. Nak makan pun takut. Lain kali lah eh Deepavali I makan nasi beriani kambing rumah U ok. Hehehehe...

9 comments:

fazilzura said...

masa anak big bos kawin , melambak2 benda ni... x tingin pun daku nak kebas makan .. eeee, cz kite bkn tau pe benda dia gune, bersih ke idak .. kalau laddu dh tentu2 keling yg wat ..
cz bagi org kapir, kalau xdak babi or anjing dlm mknan tu , itu dh di kire halal oleh depa...

~aSFaLiZa~ said...

zura : hehehhe.. tu la depends pada org. tapi yg ni as caya halal sbb kawan ni dia sensitif dgn org melayu n islam

mzhany said...

kalau aku mesti terbayang bau yg kuat ahhaaa, ni kategori manisan la kan?

kalau sekali ngap, terus naik kencing manis...hehee siva kata guna gula..;)

~aSFaLiZa~ said...

hany : hahahhaha!!! haah ni yg manisan yg dalam cite hindustan yg kita tgk tu. tgk dlm tv mcm sedap jek. dah nama tekak jawa tak boleh belah wooo

munna said...

SUKA TGK MANISAN ORG INDIA NI WARNA SEMUA COLOURFUL JE... TAPI TAK PERNAH MAKAN ..SETAKAT MARUKU PERNAHLAH MAKAN

~aSFaLiZa~ said...

munna : hehehhe... sama la kita. maruku pn org melayu blh buat. tapi manisan ni rasa tak de melayu blh buat

Mama Likha said...

klo laddu kita org melayu lain sikit. sedap sgt, bagus mkn mse dlm pntng, sbb dia panas dan pedassss dibuat dr lada hitam.. blh panaskan badan.

~aSFaLiZa~ said...

mama likha : hehehhe... mama likha kalau pandai kita nak tempah. eh mengidam ke? hahahhahha

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ