LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jan 4, 2011

Binatang!!!!



Ni lah binatang durjana yang dah mengganggu gugat rumah tangga aku. Hey kau!!! Mati kau!!! Selama ni aku semua takde kat rumah, kau buat kerja ye kat rumah aku. Nasib la ye riwayat kau tamat kat sini. Betul-betul kat dalam kotak kasut aku yang aku memang nak buang pun kasut ni.



Puncanya wujud binatang ni bila mana start dari bulan 11 kitaorg banyak sangat kenduri yang melibatkan keluarga. Then raya haji pulak balik kampung. So, memang tak duduk rumah. Tambah pulak rumah jiran punya rumput nak sama dah dengan tinggi Rayyan Adam.



So, ye puan-puan bagaimanakah caranya untuk memerangi musuh rumahtangga yang sebegini. 1st choice perangkap tikus. Riject!!! Sebab suami takut mak akan terpekik meminta tolong kalau-kalau tikus tu terperangkap di kala semua orang tak de kat rumah. Hahahaha.



2nd racun tikus. Ok fine. Mesti semua kata, selamat ke nak letak racun tikus ni. Habis Rayyan Adam macam mana? Bukan ke hobi dia sekarang mengutip. So, kami decide letak kat tempat yang tersembunyi je etc dalam laci kabinet or wat so ever la kan.



3rd ialah pelekat. So sekali lagi kitorg decide mahu letak gam ni di kala Rayyan Adam tiada di rumah. Makanya minggu ini ialah minggu yang sesuai kerana Rayyan Adam ada di rumah Kak Ana. 



Tup-tup suami call kata dia dah jumpa dah. Dah jumpa apa??? Of coz la binatang durjana ni kan. Sedap ye kau landing kat dalam kasut aku. Berani kau bersekedudukan dengan laki aku. Huh!!! Naseeeeeeeebbb baiiikk la laki aku yang jumpa cik kak oiiii... Kalau aku mula aku call 999 ke 911 ke. Hahaha. Panggil la apa yang patut. Bomba ke ambulan ke. Janji bukan akak yang buat bersihkan segala nya dik oi. Mahu aku meroyan tengok mayat terdampar dalam rumah sendiri. Yek yek yek!!! 

4 comments:

Zaidah said...

bleh letak daun yang..alamak lupalah plak nama daun tu...tapi pokok daun tu biasanyer ade kat tepi jalan yang buahnyer macam buah plam epal tu....bleh halau cik kak tu...

~aSFaLiZa~ said...

zaidah : ye ke. daun apa ek. ni pun takut gak dia dgt lagi

Mama Likha said...

HEEEEEEEEE! miki mous!

~aSFaLiZa~ said...

mama likha : hahahaa