LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dec 23, 2010

Ikan Terubuk Masin


Percubaan pertama menyediakan ikan terubuk masin. Teruja semasa meyediakan kerana terlalu mengidam makanan ini. Actly, masa teringin sangat hari tu, dah bajet macam mengandung. So far, dah check negatif.



Masa ni teringin dah lama gila. Masa tidur pun teringat-ingat. Meleleh-leleh air liur. Terfikir macam mana lah nak dapat kan ikan terubuk masin ni. Orang nak pergi Sarawak tak de pulak dalam masa terdekat ni. So, contect la orang yang kerja kat Sarawak kot-kot dia nak balik kampung beraya haji masa tu.



Tup-tup dengar mak Rini (opismate) nak datang dari Sarawak. Terus zas minta kiriman dari mak dia. Pung pang pung pang baru la last week dapat dari Rini walaupun mak dia datang sejak raya haji lagi. Kenapa lambat? Banyak hal la. Saya kan sakit. Mc sampai 2 minggu. Lepas tu EL sambung Rayyan Adam sakit pulak. Then saya naik keje, Rini pulak El. Hahahaa. Macam-macam.



Komen Ikan terubuk masin ni sebagai pengalaman pertama memakannya dengan hasil tangan sendiri adalah 10 bintang. Hahaha... Ni, saya main hentam je nak masak apa. Hasil nya terbaikkkkk.... Sedap woooo. Sedap gila. Tiada tolok bandingnya. Menda ni cuma saya dengan mak je yang makan. Suami? Harap maklum. Bukan peminta ikan masin

8 comments:

kella said...

memang sedap dan sangat layan... tambah lagi makan tika ujan nih! huhuhu... :)

aibaks said...

terubuk ni banyak tulang la mek.. huhu..tapi mmg best!

nurul baharuddin said...

mmg best nurul pun baru msk juadah yg sama mcm asfaliza jugak...sgt sdap...ehhh asben kita sama la tak mkn bnda plik2 hehheh

~aSFaLiZa~ said...

kella : nom nom nom

aibaks : tulang dia pun sodap

nurul : dah la nama anak sama. perangai husband pun sama. huhuhu

mzhany said...

kalu ko mkn ikan terubuk panggang pun besh beb...ahaha aku kan geng bad xmkn ikan masin. huhu

~aSFaLiZa~ said...

hany : soot pun makan dow ikan masin ni

IbuDhira said...

sedapp.makan ngn nasik panas2...pasti bertambah2 makan...nak2 makan berebut..beshh

~aSFaLiZa~ said...

rini : sedap gila