LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aug 18, 2010

Out Station

Situasi semalam


Suami : Abang kena pergi out station .Training la kat Penang. Boleh tak? 


Saya   : Boleh. Pergilah. Nanti boleh bawa balik asam banyak-banyak. Bila? 


Suami : Haah. Nanti boleh abang tengok anak mami kat sana kurang asam la tu kan. Abang kena pergi 6 September sampai 9 September.



Tiba-tiba saya terfikir. Bukan ke 10 hb tu dah raya dah. Hish gila ke apa. So, suruh suami tukar tarikh lain serta merta.


Situasai hari ni



Suami : Abang dah pilih tarikh lain. Diorg suruh pergi 13 September sampai 15 September


Terus saya reply. Ha kalau macam tu baik tak payah cuti raya. Raya pertama hantar sayang balik Johor dengan Adam. Abang pergi kerja pagi raya. Dapat banyak sikit duit ot. Kalau nak tengok puting beliung pagi raya, ha pergilahhh...



Suami : Kalau macam tu abang tak nak lah pergi training tu


Tahuuuu puunnn. Nasib lah kan dapat bini macam ni. Bayangkanlah. 13 hb tu baru je beberapa hari raya. Raya ke 4. Masa tu memang turn saya beraya kat Johor. Mahu aku tak mengamuk. Time turn kita dia sibuk nak kerja pulak.

9 comments:

azila said...

heheh..harusssssssssss mengamuk:)

~aSFaLiZa~ said...

azila : mesti r. raya pya pasal

i.S.m.A~n.A.d.i.A said...

akak blik jhor bile kak??

~aSFaLiZa~ said...

nadia : akak balik raya kedua malam

i.S.m.A~n.A.d.i.A said...

ooo.yeke..br ingt nk tumpg brg..hehe...

~aSFaLiZa~ said...

nadia : kalau nk tumpang pn blh sampai melaka je. nak balik ke jhr barang adam dah 1 kete dah

bard said...

nak g training pun susah,,tu br kat penang..agak nya klu dapat kat Hong Kong pun x bleh g jugak coz raye pya pasal......

~aSFaLiZa~ said...

abg : kalau nak jugak kena bawa anak bini. beraya kat sana. habis cite

i.S.m.A~n.A.d.i.A said...

haha...xdapekla cmtu...