LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jun 17, 2010

Abang Sayang


Saya memang panggil suami saya abang. Ni sejak tunang la. Tu pun dalam rela paksa jugak. Sebab saya tekad nak panggil abang bila dah betul-betul jadi suami.  Suami pulak panggil sayang. Saya kata kalau nak panggil, panggil sayang. Tak de nak ayang-ayang. Macam orang pelat nak panggil ayang. Lagi pun alergik telinga saya ni dangan nama ayang. Macam panggil ayam. Tapi terpulang lah kan masing-masing.



Nak dijadikan cerita kami adik beradik panggil abang long saya pun abang. Tak de tambah long kat belakang nya tu. Abang je. Now, bila balik kampung mesti tersasul. Kalau borak dengan abang long kan memang lah panggil abang.



Tapi.... Saya selalu terbahasakan diri saya sayang........ Malu  !!!!

12 comments:

Nazz@Purple said...

hehehe cam tu plak eh..

ada tag dan contest tuk asfaliza...

~aSFaLiZa~ said...

nazz : i follow....

hidayah said...

haahha..same ngn aku..kekdg tersasul dpn mak mertua..tp muke maintain jer..kaver dowh!..dlm ati mintak2 ar dorang tk dgr..hahahah

~aSFaLiZa~ said...

hidayah : ko panggil pak mertua ko abang ke. wakakakaka. ke ko tersasul ckp sayang kat mak mertua ko.

p/s : ko jgn ckp aku tya balik ni sbb aku pekak plak baca komen ko. hahhaha

Fielah said...

hahahahahahhaha...

entry ko dah kelakar...

perenggan 1 sampai akhir kelakar... pendek je entry ni tp aku baca lama gila sebab gelak2 ...heheheheh best2...

sekali baca komen dayah ngan reply komen ko lagi sakit perut aku hahahahahah... sekian terima kasih :)

~aSFaLiZa~ said...

fielah : cukup lah entry ni bagi terapi kat ko yg sedang bersedih nak ke jb. hahahha. tak de kaitan

hidayah said...

owhh..lupe aku nk bgtau aku pnggil abang tu kt jiran sebelah..jiran sblh plak panggil aku sayang..so cam skandal plak..hohhooh..komen yg dh mengong..sila trime je la ek..

p/s:ko tnye banyak kali pn aku tk mrah as..sbb aku tau mslh ko..hahahha..(kalo beli alat pendengaran leh claim ke tk ek?)

~aSFaLiZa~ said...

hidayah : vongok. nti aku beli alat pendengaran takut tak lepas claim sbb aku g klinik pekak. bos bagi ke kalau klinik pekak

zteesyahmi said...

abang! manja je kan..?

nak panggil abang jugakkk!! tapi dia taknakkkkk lagi bt masa ni. hishh. panggil pakcik kang baru tahu! hehee

~aSFaLiZa~ said...

ztee : panggil abang baru feel kalau nak berkasih sayang. hahahhaha

Anonymous said...

same lah pggil abg gak... abg plak pggil sayang... xsuke ayang2x mcm ayam.. betul lah tu... hehehehe~~!!!!

~aSFaLiZa~ said...

Anonymous : betul. panggil ayang ni mcm org pelat tau