LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 20, 2010

Sakit Belakang Pinggang Macam Mengandung

Kebelakangan ni asyik sakit belakang macam sakit masa mengandung. Tapi saya bukan mengandung. Tapi tak tahu lah kalau mengandung. Tapi rasanya tak lah kot.


Namun, saya menahan seksa sakit belakang ni. Suami kata mungkin kesan melahirkan Rayyan Adam. Saya tak tertahan rasanya menanggung.


Masa mengandung, saya memang mengalu-alukan suami menggosok belakang pinggang ni. Rasanya tidak malu sebab saya membawa anaknya dalam perut. Tapi sekarang, perut saya kosong. Saya berasa tidak perlu untuk mengada-ngada minta dimanja. Selalunya saya cuma menahan rasa sahaja.


Cuma kadang-kadang sahaja, bila suami menawarkan diri menggosok pinggang perasaan teruja sukar digambarkan. Tapi masih lagi dalam keadaan terkawal. Saya tak akan sampai hati menidurkan diri semasa proses menggosok. Saya akan bertindak, okey abang, cukup...



Motif ??? Sebenarnya nak bagi tahu wahai suami ku.... Abang, sayang sakit pinggang ni...Nanti tolong gosok eh sampai tertidur

12 comments:

Anonymous said...

baek la isteri ku sayang
:)ayah Rayyan Adam

~aSFaLiZa~ said...

ayah Rayyan Adam : janji tau

Anonymous said...

janji syg
:)ayah Rayyan Adam

~aSFaLiZa~ said...

ayah Rayyan Adam: tq

Jemari Seni said...

JS pon mengidap sakit belakang ni sejak bersalin anak pertama dulu... Sampai doc advice turunkan berat badan kalau tak lagi sakit sebab preasure... Tu yg gigih kuruskan badan tu hehhee.

~aSFaLiZa~ said...

Jemari Seni : oh kena turun kan berat badan ke? berat saya menten je 48kg. pun kena turun kan ke?

zteesyahmi said...

as.. knape? awk dulu bsalin cser ke? or ade amek epidural?

yg migrain tu saya rase effect makan pil peracang, mebi 2mnggu tk rase pape lagi.. sbb dia baru nk mbiasakan dgn hormon yu.. seingt i cmtu la my doc cakap. tp i tk amek ape2.. natural way saje.. hehehe..

as, saya ade bg award kt awak.. sila amek kt blog saya ye ;)

tq..

~aSFaLiZa~ said...

zteesyahmi : saya bersalin normal. n ubar perancang tu saya dah amik selama 6 bulan. takkan skrg baru effect

Anonymous said...

ye btul.. effect die bru nmpak.
mcm tu o&g saya ckp.. saya risau nk mkn pil perancang sbb tkut naik badan.. doc kata effect tu 4,5 bulan akan mula nmpak... lambat sbb nk sswaikan dgn hormon kite. lain org lain effect die. bukannya arini amek pil, esok trus ade effect.

tulah sy tkut nk ambil ape2...

zteesyahmi said...

ye btul.. effect die bru nmpak.
mcm tu o&g saya ckp.. saya risau nk mkn pil perancang sbb tkut naik badan.. doc kata effect tu 4,5 bulan akan mula nmpak... lambat sbb nk sswaikan dgn hormon kite. lain org lain effect die. bukannya arini amek pil, esok trus ade effect.

tulah sy tkut nk ambil ape2...

zteesyahmi said...

tsalah klik anonymous td ;)

~aSFaLiZa~ said...

zteesyahmi : ooo ye ke..hmmm saya tak amik pil. saya amik suntikan sbb tak suka makan ubat. may b saya akan bagi tahu doktor la apa yg saya alami ni. mayb doktor suggest ubat lain ke pas ni