LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mar 15, 2010

Bangga Tau

Kan dah cakap kan, last week saya punya sepupu kahwin. Dia anak toke sup kambing kat Jalan Parit Botak. So, siapa-siapa orang tempatan memang tahu lah sup kambing tu. Tapi ni bukan nak cerita anak toke sup kambing atau cerita sup kambing atau kambing. 


Saya ni kira baru juga lah membina rumah tangga. Adalah dalam setahun lebih-lebih sikit. So, jarang jugak lah bawa suami balik kampung. Maklumlah. Kami ni kan menteri. Sibuk sentiasa. Bila ada peluang masing-masing cuti macam ni, bila balik kampung masih adalah lagi yang nak tengok-tengok sang suami ni kan. 


Berbalik cerita kenapa yang saya dok bangga sangat kan. Suami saya kan, bukan main bekerja keras rewang kat rumah makcik saya ni lah. Hish memang bangga lah. Dalam hati terdetik, alahai rajinnya laki aku ni. Tapi bukanlah rewang habis-habisan yang basuh periuk sampai hitam-hitam tu tau. Dia cuma tolong jaga air minuman je. Tapi banggalah jugak. Mana taknya. Bila cawan habis je, dia pun sibuklah kat tempat basuh cawan cari cawan bersih bagai.


Sampaikan saya bawa Rayyan Adam nak jumpa ayah dia kejap pun dia cuma sempat muahmuahmuah kejap je. Lepas tu bizi balik. Ramai orang order air. 


Apapun sayang banggalah dengan abang. Sayang abang ganda 23

4 comments:

Fielah said...

yang ganda 23 plg aku tak tahan sekali tuh hahahahahah best3!~

~aSFaLiZa~ said...

jap lagi ko bagi tahu kat bf ko ganda 23 mesti dia lagi syg kat ko fielah

Anonymous said...

penet gile wat 5 jenis air utk jemputan. sepupu sume ngelat cabut lari x thn jg air. jemputan lebih byk minum dr mkn nasi minyak...

~aSFaLiZa~ said...

penat ye bang. hahahaha... tak pe. syg dah puji abg kat blog syg ni