LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 5, 2013

No In Good Mood

Saya tak tahula apa yang saya alami sekarang ni pembawakan budak ke apa.

Apa yang penting, saya nak mood ni cepat-cepat berlalu pergi. Saya sendiri bosan menanggung perasaan ini.


Sejak hamil anak kedua, satu benda yang saya suka buat, suka makan, suka tengok seperti tak de apa pun. Kosong.


Saya suka baca novel
Saya suka tengok tv
Saya suka masak
Saya suka buat kek
Saya suka tulis blog
Saya suka macam-macam


Tapi semuanya saya tak berapa suka. Bukan tak suka langsung. Tapi memang tak nak buat semua benda tu.


Saya tak de mood. Selalunya saya akan duduk depan tv dengan perasaan yang jauh melayang. Kosong.


Kalau buka fb, mesti saya akan scroll ke bawah baca status kawan-kawan. Baca iklan kat page. Semuanya sekali lalu je.


Buka blog, asyik refresh je. 


Makan pun tengok la. Kalau rasa lapar sangat, baru la terasa perut ni dihargai.


Pergi shopping... Pun sama. Pergi sekadar keperluan. Dah dapat benda yang dicari, terus balik. Kadang-kadang petang-petang bawak jugak Rayyan Adam beriadah. Tengok dia gembira main basikal kat tepi tasik, terubat jugak mood yang kosong ni. 


Paling tak boleh dikawal, bila tiba-tiba saya akan menangis. Masa ni cuba cari suami and peluk dia kuat-kuat sebab saya sedih tak tentu pasal. Sangat melampau kan perasaan ni.


Ini kalau benda tak bersebab pun dah menangis. Apatah lagi kalau ada benda yang bersebab. Jangan diusik perasaan yang ada ni.


Pernah saya merungut dengan suami sebab tak dapat layanan 1st class macam seorang kenalan saya dapat dari suami dia.  Sebab nya, saat ini kenalan saya ni pun sedang hamil anak kedua.


Dan selepas rungutan tu, suami memang layan saya sebaik mungkin walaupun dia tak mampu memetik bintang di langit untuk memenuhi kehendak saya. Pantang saya cakap panas. Dia cepat-cepat basah kan tuala and lap setiap celah badan saya yang melengas.


:( 



Alhamdulilah suami saya cuba sabar dengan karenah saya. Rasa berdosa merungut itu dan ini 


2 comments:

nens cellection said...

huhu..kdg2 kan kita pon xth hormon ape yg sdg menyerang kita..sesungguhnya kita xnak meluahkan perasaan x senonoh tu..tp kita kalah jgakkan..huhu

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.