LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 18, 2013

30 Minggu Sudahhhhh!!!!

Alhamdulilah hari ini telah memasuki minggu ke 30 untuk kandungan kedua ini.


Jantina baby masih lagi tertanya-tanya. Huhuhu.....


So, lagi 10 minggu perlu menyimpan tenaga untuk menge push. Semoga segalanya selamat.


Cabaran kali ini ialah cabaran melayan karenah baby yang terlalu aktif dalam perut ni. My biras kata, kalau dah dekat hari nak bersalin memang macam tu. Baby dah kuat nak main dalam perut tu.


Tapi entah la. Memang boleh dikatakan 24 jam ada je kerja dia nak buat.


Sakit pinggang memang tak sangat la kali ni. Cuma bontot je yang sengal.


Dan apa yang penting, keadaan diri yang semakin gemuk ni sangat-sangat memperlahankan pergerakan. Nak cebok berak pun susah. Tangan dah tak sampai. Perut ni dah menghalang. Kalau la laki iols sudi nak cebokkan. Huhuhu....


Rayyan Adam pun sejak dari awal kami dah ajar yang dia bakal jadi abang. Baby dia ada dalam perut mama. Dia suka cium perut mama and peluk. Nak sayang baby katanya. Alhamdulilah...


Kadang-kadang cemburu jugak bila ayah asyik peluk and cium perut mama. Dia tak bagi sayang kat baby. Kadang-kadang je la.


Hmmmm.... so untuk cukup usia kandungan (40 minggu) ada lagi 10 minggu.
Nak cukup untuk cukup bulan (36 minggu) ada lagi 6 minggu.


Persiapan tak de membeli barang baru sangat. Baju bajan je la kena jugak sediakan yng baru beberapa helai. Beberapa helai je tau. Sebab nya... Hahahha!!! Kalau kata yang keluar ni girl baru nak memborong baju ropol-ropol. Kalau boy pun, akan memborong jugak.


So, nanti pakai baju new born yang mana ada dulu. Orang kata unisex punya.


Mood sekarang sangat tidak sabar nak cium bau baby. Tak sabar nak menyusu kan baby. Tak sabar nak dukung baby. Memang teruja sangat-sangat!!!!         


6 comments:

Ogy Nordin said...

Punya lama tak berblog.. dah 30 dah aik! Alhamdullilah take care aik :)

Anonymous said...

For latest information you have to pay a visit world-wide-web and on world-wide-web I found this web page as a finest web page for latest updates.


Also visit my web page ... get golden retrievers health issues material

LYAfrina said...

tahniah...
apa2 pon kandungan & kesihatan kna jaga..mesti ckp rest.

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Alhamdulillah n Tahniah ...
Oh! Saya plak dah 38minggu ...

Anonymous said...

After I initially left a comment I appear to have clicked the -Notify me
when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails
with the same comment. There has to be a way you are able to remove me from that service?
Thanks!

Visit my site :: helpful golden retrievers breeding facts

Anonymous said...

My spouse and I stumbled over here from a different website and thought I may as well check things
out. I like what I see so now i am following you.
Look forward to looking over your web page repeatedly.


my web site: yellow lab and golden retriever mix