LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sep 3, 2012

Rayyan Adam First Time in Komuter

Weekend lepas we all anak beranak beraya ke Bangi sekali arung baraya ke KL la.


Kebetulan rumah my BIL ni memang dekat sangat-sangat dengan stesen komuter Bangi. Plan nak bawak budak kecik ni dah lama dah. Nak bawak beliau jalan-jalan merasa naik train. Tapi selalu nya banyak kekangan.


Now kata suami tak moh tangguh-tangguh. Kita bawak kejap je. Dari Bangi ke Kajang. Then patah balik dari Kajang ke Bangi. Ala-ala pelancong u alass. Serius mak bapak dah lama gila tak naik komuter ni sejak kawen. Bujang-bujang dulu memang la naik. Itu pun sebelum beli kereta sendiri. 


Terkial-kial jugak la nak beli tiket. Nasib baik turn kitorg dapat naik coach yang baru tu. Saya ingat nak naik coach wanita tu. Tapi macam kesian lak kat lelaki 2 orang ni berdua je. Huhuu...



Belah sana penumpang tu semua nak ke arah Seremban



Tunggu train






Tengok belakang tu. Ramai indon n orang luar je tau kat dalam komuter ni.









 

Apa pun, Rayyan Adam sangat exited dapat naik train. Masa nak balik mengamuk-ngamuk nak naik lagi. Bila sampai kat kereta, dia bengang sebab Eli dia kena tinggal. Nak jugak ajak naik train lagi nak bawak Eli. Hish!!!


Ok la, saya nak komplen pasal komuter ni macam tak de secure tau. Beli tiket, tapi tiket tu tak de pengesahan dari sesiapa pun. Kalau dulu kan pakai mesin kan. Tapi ni penumpang bebas je keluar masuk kat bahagian tepi. Pegawai pun tak de nak cek tiket tu. Pendek kata, tak beli tiket pun tak pe. Bukan orang tahu pun. Tapi tak tahu la kalau stesen yang lain ok je.


Coach baru ni best jugak la. Orang jakun macam saya boleh la kata coach baru ni canggih. Siap ada tv bagai. Ok la. Air cond pun sejuk. Tapi tak tahu la kalau ramai orang dah tak rasa air cond nya.


Lepas ni ada plan lagi nak naik komuter ni untuk long journey. Jauh sikit nak bawak si kecik ni. Insyallah..

5 comments:

nur anis said...

dulu time sekolah rendah pun, mak ayah saya pernah bawak jejalan try nek ktm..hehe,,

Kella said...

selamat hari raya asfa....
=)

Myra Jay said...

Rayyan Adam sonok ler dapat naik tren ye sayang, nanti boleh naik lagi la ;D

Sherwieyna Muzzawer said...

comelnya rayyan dapat naik komuter..

Nens Collection said...

sesekali rs mcm duk obersea lak kan..sbbnyer ramai org asing dr org mesia..huhu