LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Feb 29, 2012

Tepung Ubi


Ada sedikit tips ye puan-puan yang mak saya ajar yang saya rasa baik kita sharing is caring. Hahahahha


Sila la percaya.... Sejak Rayyan Adam lahir kalau ada ruam atau gatal-gatal kat punggung dia, mak hanya menggunakan tepung ubi sahaja sebagai penawar. Percaya jangan tak percaya.


Dan gambar di atas masa Rayyan Adam admit kat hospital pasal rotavirus hari tu. Mahu tak melecet vontot kalau dah tetiap saat berak. Masa tu memang saya melabur la pakai kan dia Mamy Poko je sebab nak jaga vontot dia kan. Ikut kan beliau adalah memakai PetPet. 


So far..... Tepung ibu eh ubi banyak membantu saya.... Di samping dapat membuat kuih yang sedap, ia juga memelihara vontot bayi saya. Wakakakka!!!!


4 comments:

Cho Zila said...

petua orang dulu jangan tak tahu berjaya tau...

Mamamya said...

akak penah dgr petua ni dari jiran sebelah umah mak kat kg...tp blm penah cuba.. :)

No Lan said...

minta maah kakNo ye..kakNo lame beno x aktif blog..sampai x tau rayyan dapat virus tuh huhu..kawan2 kakno pun ada yg kena..

tapi bab tepung ubi tu mmg betul..leh cegah ruam kat bb hehehehe...tahniah, liza adalah IBU YANG HEBAT..syabas..

anitadiana said...

ne kak ita pun buat...tapi tang arisya tak jalan...rupa-rupanya arisya ekzema...