LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oct 19, 2011

Keletah

Hati emak mana yang tidak berbunga-bunga, tersengeh-sengeh sorang bilamana anaknya dah mula berkeletah.



Ya ampunnnnn. Rayyan Adam sekarang ni hamat-hamat lah keletah. Boleh gelak guling-guling kita yang menengoknya. Especially saya, suami and nenek nya. Orang luar tak tahu lah bedna ni kelakar ke idok.



Bukan apa. Now kalau dia tak kawan kita konon-kononya ayah dia suruh makan ubat kan dia tak suka. Nanti saya konon-konon pujuk. 



Then saya suruh dia marah ayah dia. Walawei!!! Dia pun apa lagi. 



aaaaaaaaaa!!!! Dia jerkah bapak dia. Sambil pejam-pejam mata kau....



Lepas tu siapa-siapa la yang kita rasa nak suruh dia marah, dia buat benda yang sama.



Marah satu hal jerit-jerit sambil pejam mata. Garang!!! Kalau kita suruh bab!!! Ha nanti dia pergi la kat orang yang dia marah tu, dia pukul sekuat hati.



Bab tu maknanya pukul bagi dia.



Ni garang-garang ikut siapa ni.



Nantilah kalau ada peluang nak rakam video dia konon-konon tengah marah.



Ok now nak senyum lagi sorang-sorang bayangkan dia tengah marah. Emaknya yang gila bayang.

6 comments:

Lady D'yot said...

hehe..leh bayangkan comelnyee

mzhany said...

garang2 tu ikut ko lah...

OgysiJemariSeni said...

Budak baru nak bercakap ni sedap layan..muhahhaha

~aSFaLiZa~ said...

nadia : tahu tak pe


hany : demmmm... ko tuju kat aku je eh. hahahhah


Js : itu la pasal dok nk melayan dia bebel jek

IbuDhira said...

hahahha...mmg lawak kalo layan diorg ni bercakap..tu blum bab dia cuba pujuk kita lg..cair beb!!

~aSFaLiZa~ said...

rini : tu la. budak baya2 cenggini ponet eh nak layan