LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jul 26, 2011

Mari Mewarna

Last week saya ada beli kan si kecik ni color pensel dengan buku mewarna. Saya carik yang seminimum mungkin harga. Ala. Budak umur cenggini. Carik je la yang murah-murah sudah. Tu buku tu baru 90 sen. Kejap je dah koyak. Budak pun bukan reti bahasa sangat. Tujuan nya pun saja nak kasik dia prektis pegang pensel.



Mula-mula saya tunjuk barang-barang ni dia macam lebih exited pada pensel warna tu. Dia macam tak tahu apa fungsi benda alah tu. Then mak bapak nya kena la demo. Dia pun ngikut apa yang kita buat




Dok tersengeh-sengeh kalau emak nya pegang kamera. Tahu dah kena senyummmm



Bukan ada tumpuan sangat pun. Asik la nak noleh TV. TV tu lagi best daripada menconteng maybe




Setakat ni masih tak tahu nak memegang pensel dengan cara yang betul. Tapi kan. Ikut suka hati kau la nak. Janji kau ada rasa nak belajar. Mak jenis sporting. Ok je anak nya nak buat macam mana pun. Janji tak keterlaluan





Rayyan Adam ni jenis yang mudah bosan dengan beberapa alat permainan atau apa saja benda yang saya beli kan untuk dia. Baru-baru je dia exited. Termasuk pensel warna ni.





Hanya 3 perkara je yang dia tak penah jemu sampai sekarang untuk bermain.




  • Eli. Biasa lah. Ni kan bantal busuk dia merangkap babu dia. Maka kalau ke mana-mana pun babu kena ikut tuan besar



 


  • Semua kenderaan berat yang dia ada. Kata anak bujang. Takkan nak main pondok-pondok pulak. Mesti lah ganas 

 
  • Ball. Aku paling takut kalau jalan-jalan dia ternampak ball. Mampus dia nak. Kalau murah boleh gak tang tu terus beli. Kalau mahal. Meraung lah. Kadang-kadang siap bawak bekalan dulu dari rumah. Tu pun jenuh nak layan dia asik nak sepak bola walau di mana dia berada. Ada sekali tu bapak nya meroyan layan anak nya nak main bola kat kedai mamak. Terus angkut bawak balik. Aman dunia. Pendek kata. Rayyan Adam ni memang peminat bola macam emak nya. GILA BOLA gamak nya

4 comments:

zaidah said...

bebudak memang suka ball.....pantang tengok mesti meronta nak...

~aSFaLiZa~ said...

zaidah : tu la kak. sama je sume

fazilzura said...

heheheh biasak le tu budk2 nk membesor.. pasu kesygan mama ku kt umah tu dh 3-4 bijik pecah psl akil main bola dlm umah .. bkn bola je bdminton pun main dlm umah

~aSFaLiZa~ said...

zura : budak budak.... habis sume dia nk main dlm rumah