LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jun 7, 2011

Gi Nikoh Suzie Sore-Sore Dekak Pasir Mas, Kelate

Kawe baru kelik dari Kelate. Lidah kawe asik nak kechek kelate jah.  Tak leh nak kechek luar. Huhuhuu. Hari Ahad baru ni gi nikoh saing kak Pasir Mas. Kawe gi sore-sore. Naik flite  ke KB hari Ahad, balik KL hari Isnin.





Ok dah penat taip ikut lorat Kelantan. Karang salah tafsir, maroh pulok ore Kelate.




Ex-housemate cum my BFF kat KUSTEM dulu kawen. Kali ni memang saya plan nak pergi secara ringkas. Lagi pun dah lama sangat tak jumpa saing baik kat sana.





So, merancang lah saya. Plan asal nak naikk bas. Tapi memikirkan dah lama tak naik bas, takut penat pulak. Then, seterusnya mencuba-cuba mahu naik keretapi. Nak tempah yang ada katil lah kononnya. So, dapat lah tidur dengan tenang sepanjang perjalanan.




Tapi, masih ada perasaan takut sebab dah lama tak berjalan jauh seorang diri. Try jugak contect kawan-kawan yang lain kat area KL kot-kot lah nak join sekali. Tapi memandangkan majlis berkenaan berlaku pada hari Isnin, maka semua jawapan mereka, 'tak tahu lagi boleh dapat cuti ke tak'.




So, dengan selambanya saya buat keputusan naik flite sajo. Perjalanan pun sejam jek lebih kurang. Plan asal nak balik hari je. Tapi, takut tak puas jumpa kawan-kawan kan. So, pergi hari Ahad, balik hari Isnin.





Mesti tertanya-tanya kan. Kenapa suami tak ikut? Kenapa tak bawak Rayyan Adam? Kenapa mak pun tak ikut?




Hmmm.. Kan dah kata, trip ni trip yang ringkas. Suami pun kerja. Mak pun sibuk dengan cucu-cucu yang lain. Ye lah sekarang ni cuti sekolah. Karang ada pulak mulut-mulut berbau kata saya saja je nak enjoy sorang-sorang. Huhuhuhu.




Gambar next entry la. Lagi pun ada banyak lagi benda nak cerita

4 comments:

Norhafiza said...

hehe..my hb kate klo kakNo kechek klate bunyi ore siam haha..last kakNo cakak teghanung demo behe kot klate..jnj samo2 pehe hihihi..

~aSFaLiZa~ said...

kakNo : janji pehe. hahhahaha

azie said...

aisehh kawe ingat ado gambor..hehehe

~aSFaLiZa~ said...

kak azie : kawe tak de nak letok gambo