LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 6, 2011

Kereta Sewa Di Langkawi

Masa bercuti di Langkawi saya amik kereta sewa sekali arung dengan pihak hotel. Kereta ni tak tahu nak sebut brand nya. Yang saya tahu ada perkataan Rio Dijenero. Maklum lah. Jakun. Suami je yang kenal brand-brand kereta ni.




Harga nya sehari RM80. Kitorg sewa 2 hari setengah. Maknanya total RM200. Duit minyak pulak RM40. Mahal kan duit minyak? Entoh le. Suami yang kata mahal. Saya kan jakun. Hahaha!!!


Semenjak saya terer bawa kereta, saya adalah seorang yang bajet orang lain tak pandai bawak kereta. Tak tak.. Maksud saya. Saya selalu bajet suami saya yang tak pandai bawak kereta. Selalu saya nak terkena serangan jantung kalau dia yang drive.






So, memandangkan kita ni pergi  tempat orang. Saya kata, saya yang drive. Suami baca peta. Ni pun salah satu sebab jugak saya kena bawak kereta. Suami selalu kutuk saya fail geografi. Ye, masa PMR georgafi saya D. SPM tak ingin nak amik subjek geografi sebab memang tak suka. So, bagi menyenangkan hati dia. Lebih baik dia baca peta and tengok gps. Tapi saya ni bukan batak sangat lah kan tak pandai baca peta and tengok sign board. Cuma kalau salah tengok tu saya malas nak kena marah. Jadi nya kalau dia salah jalan, saya boleh marah dia dengan senang hati.





Selama kat sana memang kebanyakan hari adalah saya yang memandu. Dengan syarat kereta adalah auto. Kalau tak, diri ini memang batak nak bawak manual. Dan alhamdulilah semua tempat kat Pulau Langkawi tu kami jejaki. Pendek kata satu pulau kami pusing. Cuma hari last tu macam berani tak berani nak try pergi Kuala Perlis. Takut lambat balik Langkawi sebab malam tu nak naik flight dah. So, tak payah.




Seronok lah bila ingat-ingat balik. Niat tu memang nak pergi lagi




Want to find out if you’re living a healthy lifestyle? Take a profile test to a journey of self-discovery and improvement. #NestleProfiler 

5 comments:

i.S.m.A~n.A.d.i.A said...

nak itot..nak itot...

~aSFaLiZa~ said...

nadia : asik ckp nak itut je. jom kumpul duit

munna said...

murah juga sewa kereta tu.... dah plan dgn family nak ke langkawi hujung thn ni...

~aSFaLiZa~ said...

munna : wah best nya nk g sana. borong habis2 kak. huhuhu

i.S.m.A~n.A.d.i.A said...

setakat lgkawi mampu le.. g tmpt len lum lg..hoho