LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dec 27, 2010

Water World Theme Park

Last week sempena Christmas suami cuti. Yeeeehaaa. So, dia suruh pilih nak pergi mana. I mean nak pergi mandi manda. 1st choice ingat nak try woderland theme park yang baru bukak kat Air Keroh. So, google lah kan nak tengok harga la, pekej la. Riject. Mahal sangat. RM38 kot per entry for adult. Then saya decide nak pergi waterworld kat Alor Gajah. Google again. RM18 per entry.



Tapi tipu je semua tu. Tak berguna langsung maklumat kat internet. Harga sebenar masa beratur nak beli tiket RM40 per entry for adult. Chidren RM35. Baby free (1-3 years old kot). Warga emas same price with adult. Geram je bayar. Ye lah. Dah datang kan. Tapi masih positif sebab all packages are include with lunch set. Then masa tu ialah hari cuti umum. Ok lahhhhh.... 












Sangat penat percutian kali ni. Memang sakit badan sangat-sangat. Sampai rumah mak masak. Lepas makan terus tidur tak hengat. Rayyan Adam pun tak bangun malam tu minta susu. Bayangkan betapa penatnya main air.




Oh ye. Kebanyakan pengunjung merungut tentang management kat sini. Sangat lah low walaupun kita bayar mahal. Kelam kabut.




1st, masa nak beratur ambil makanan. Punyalah ramai manusia beratur. Tup-tup dengar ada pengunjung kata, line untuk makanan lain, line untuk minuman lain. Tu ok lah kan. Saya boleh beratur untuk makanan, suami boleh beratur untuk minuman. Tapi kena guna resit yang sama. Nak tak nak kena cepat-cepat lah beratur. Siapa yang dapat dulu terus bagi laju-laju resit kat sorg lagi yang tengah beratur.




2nd, tandas. Sama jugak situasi nya punya ramai manusia yang beratur. Hello!!!! Takkan tak de orang jaga. I mean jaga lah mana 1 untuk mandi. Mana 1 untuk buang air. Ni tandas untuk buang air pun ada je yang mandi. Tup-tup ada je yang terkepot-kepot cakap, kejap ye, saya dah tak tahan nak buang air. Kesian nengoknya.




Tu belum masuk lagi beratur nak sewa pelampung. Pun ramai. Tapi kitaorg tak sewa pelampung pun. Sebab kat luar dah beli siap-siap pelampung untuk Rayyan Adam. Pelampung badak air tu beli kat dalam waterworld 35 hengget. Melampau!!!! Paling melampu bila pelampung tu bocor. Sakit hati. Nak pulangkan then nak minta ganti, husband kata tak payah. Nanti dia kata kita yang bocor kan.




Hope kalau pergi lagi tak lah jadi macam ni lagi.