LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sep 27, 2010

Family Outdoor Portraiture

Sempena besday Rayyan Adam 29.09.10 Rabu ni. Mama dan ayah hadiahkan Family Outdoor Portraiture untuk ulangtahun tanda cinta hati kami berdua. Shoot kami buat hari Ahad semalam 26.09.10. 3 Hari awal dari hari sebenar. Ater mak ayah nya keje. Terpaksalah buat hari cuti yang dekat-dekat tarikh.



Sejak May lagi saya dah start survey-survey mana photographer yang cantik gambarnya dan berbaloi-baloi harga nya. Akhirnya Filah ofismate suggest Digital Syndicate. Saya ni bukan lah orang yang pandai nak nilai-nilai gambar macam mana edit ke apa ke. Janji nampak cantik. Layannnnn...



So, semalam Hairi dan jugak Raja Nazrin macam nama raja Perak sampai Melaka seperti yang dijanjikan. Kami pilih sebelah pagi sebab cuaca kat Melaka kebelakangan ni hujan. Kesian Rayyan Adam pagi-pagi mama dah kejut sebab ada keje model sambilan kejap.



Nasib la cuaca cantik je. Shoot start dalam pukul 9 lebih. Rayyan Adam budak baik. Dia tak banyak karenah. Tu memang kami dah jangka awal sebab Rayyan Adam bukan jenis yang melalak tak tentu pasal. Cumanya susah sangat nak suruh dia senyum. Lebih kurang dekat pukul 12 matahari dah start naik. Rayyan Adam pun dah mula bosan. Tempat pun dah banyak amik, then kami decide nak stop je.



Sebenarnya nak cerita banyak perihal photo shoot ni. Tapi nanti-nantilah. Ni nak kasi layan dulu gambar yang dah diupload kat fb. Saya copy paste jek. Yang sebenarnya tentu-tentulah belum terima. Kata baru semalam shoot nya. Servis Hairi dengan Raja Nazrin sangat best. Sampai terbaring-baring dibuatnya. Celah longkang pun dibalunnya. Semata-mata nak tangkap gambar yang cantik untuk kami terutama Rayyan Adam yang susah sangat nak senyum. Sampai saya yang naik kesian tengok diorg.











Sikit dulu ye puan-puan. Kebanyakan gambar adalah yang lakonan dan juga real punya aksi. So, sama rata. Huhuhu. Mak bapaknya yang terlebih sudah. Oh ye, sila jangan curi gambar-gambar ini ok sebab saya tak letak watermark. Malas nak menjejaskan keaslian gambar. Jangan pulak nanti ada yang buat gambar suami saya timang anak kata merbahaya untuk kesihatan anak pulak. Kan dah kata ada yang lakonan semata-mata. Kang tak pasal-pasal jadi isu lagi

7 comments:

i.S.m.A~n.A.d.i.A said...

haha..yg pntg kita da cop dlu eh..hehe

Nazz@Purple said...

cantik..=) hepi besday adam yg bkl tiba

~aSFaLiZa~ said...

nadia : baik la. amik la. nti link kan blog akak ye


nazz : tq

cik daisy said...

alalala tomey2nyer gambo rayyan adam even susah nk senyum.. vote pic yg dia muncung mulut tu! hehehe! hepi bday in advanced dr auntie yer ;)

~aSFaLiZa~ said...

kak d : tq. tu la keje dia kak muncung manjang

Lady D'yot said...

sgt cantik! bape total kos ni kak?

~aSFaLiZa~ said...

lady d'yot : tq. kos nya kosmetik. huhuhu