LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sep 28, 2010

Cepat Sembuh Ye Fatiha

Ini cerita last week. Cik HR aka Cik Fatiha tiba-tiba sakit kaki kat ofis. Tak boleh gerak. Tak boleh tegak kaki nya. Tak boleh buat apa. Kesian dia nangis je. Alalalalala...Cepat sembuh ye sayang.



So, nak tak nak terpaksalah angkat beliau dari tingkat 3. Mula-mula saya bagi cadangan call Jabatan Pertahanan Awam or PBSM. Hahahaha. Mantap tak idea aku. Ada yang tanya, mana kau tahu. Ha nak tahu mana saya tahu. Siapa selalu tengok cerita Emergency kat TV9???? Dulu-dulu setiap hari Khamis pukul 9.30 malam. Sekarang tak tahu pulak. Ilmu tu tau cerita tu. Semuanya kisah benar. Semuanya kes emergency. Macam kes Fatiha ni lah.



Tapi dek kerana takut semua-semua tu datang lambat ater pesakit dah tak keruan. Jalan kat KL ni bukan boleh percaya jem nya. Lelaki-lelaki gagah kat ofis angkat lah beliau beramai-ramai. Lepas tu saya dan Filah bawa ke klinik. Sampai klinik pun tak boleh belah, terus hantar ke Colombia Asia Hospital kat Puchong. Pendek kata kalau tengok balik CCTV kat ofis, saya boleh jadi macam ahli PBSM lah. Cewah. Teringat masa kat sekolah dulu jadi ahli kelab PBSM.



Ni layan je la gambar sebelah malam setelah segala urusan selesai. Nak amik gambar masa ramai-ramai angkat macam tak sampai hati. Keadaan tengah genting kang ada aku kena penampar sulung suka-suka amik gambar. Hahahaha!!!





4 comments:

Jemari Seni said...

JS doakan supaya kawan Asfaliza cepat sembuh dan boleh berposing depan kemera semula.

~aSFaLiZa~ said...

JS : wah doa tak tahan. hahahah. nak soh cepat posing yeeee

jUst mE mYsElF n I said...

sempat kau erk buat entry nie... tq for everything kerana tolong aku n x lupa jgk pada filah yang tegar mengangkat aku.... mesti turun lagi berat filah pas nie... huhuuhuh

~aSFaLiZa~ said...

fatiha : aku pun nak turun berat badan gak