LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

May 24, 2010

Tak Suka Baby Tak Suka Orang

Saya kan ada ramai anak sedara. Sebab saya ada 2 kakak dan 3 abang. Masuk Rayyan Adam semua sekali 19 orang anak sedara. Eh salah... Rayyan Adam anak sendiri. So, anak sedara saya ada 18. Rayyan Adam yang ke 19.



Alkisahnya...Dulu-dulu saya tak suka kalau baby tu tak suka dengan orang lain kecuali orang yang selalu di kelilingnya. Paling-paling tak suka dengan anak sedara sendiri yang tak mesra alam. Tak peramah langsung. Bila saya dukung terus melalak. Macam nampak hantu. Walhal saya ni mak sedara nya. Muka kan sikit lebih kurang je.




So, saya nekad untuk diri sendiri. Kalau aku ada anak nanti, aku tak nak anak aku jadi macam ni. Tak mesra pengguna langsung. Nanti orang cop sombong pulak. Hish memang tak suka lah...



Sejak bayi lagi saya dah train Rayyan Adam. Saya sentiasa bagi latih tubi. Sesiapa sahaja yang nak dukung dia. Nak muahmuahmuah dia. Don't wory...Saya tak kedekut. Saya lagi suka ada orang rajin nak tolong dukung dia...




Tapi langit tak semestinya cerah...Katakan apa sahaja yang telah saya lakukan. Semuanya sudah. Macam yang saya cakap tadi. Saya telah memberinya latih tubi. Tapi....



Apakan daya...Rayyan Adam juga seperti anak sedara saya. Dia memandang orang lain selain dari saya, ayahnya dan neneknya seperti hulk. Maka dengan itu sesiapa yang berniat mahu mendukungnya adalah perlu berjaga-jaga. Rayyan Adam pasti akan menangis dengan kuat.




Motifnya kat sini. Saya memang tak suka anak saya tak suka orang. Susah nak buat kerja. Nak-nak kalau ada tetamu datang kat rumah. Siapa nak tolong dukung dia kalau saya sibuk di dapur nak sediakan hidangan. Sudah nya tetamu pulak tolong kat dapur. Apa tak nya...Anak dah melalak bagai pelik tengok orang lain masuk dalam rumah dia. Anak anak.....



8 comments:

mummyar said...

salam kenal..hi rayyan...cam ank ai ryan gak...hehhe...x suka ngan owg lain ye...sepesen ngan ank ai la....sape pegang je xnk..sure nangis punya...ai rasa mmg ada budak2 nya yg camtu...hhehe

ariesreeve said...

hi..u masuk lucky draw tuk blog ni gak ke?coz ai x nmpak banner ngan link ariesreev dan mummyar kt blog list...ke ai yg x perasan...hehhe

~aSFaLiZa~ said...

mummyar : thanks visit my blog.

agaknya kan nama rayyan ni mmg pesen tak nk org kot

Noraide said...

As klu aku jumpa ryyan nnt aku nak test dukung diala..hhihihihi..

~aSFaLiZa~ said...

Noraide : kalau ko nasib baik n dia suka ko, senang la hidup aku dia tak menangis

~aSFaLiZa~ said...

ariesreeve : saya dh folow sume syarat. jemput jengah sekali lagi...sory atas kesulitan. tq

cik daisy said...

biasanya lar.. baby akan jadi mcm ni dlm jangkapendek je.. dulu anak akak pun xnk ngan org... tp ade stgh org mmg sendiri yg 'latih' anak jd camtu. dok biasakan je kelek & manjakan anak.. sket2 nk dukung. tu yg jd melekat. dia xmo ngan org lain.

~aSFaLiZa~ said...

kak d : haah kak d. mmg ada org manja kan sgt anak dia sampai anak dia tak nak dgn org. tu pasal as tak suka. kena pulak anak sdr. mesti org kata as manja kan anak. ngada2