LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 17, 2010

Takziah :Achik Spin Meningal Dunia






Salam takziah buat keluarga Achik Spin. Dikatakan beliau meninggal akibat kemalangan di highway Lekas. Highway ni kira baru buka jugak lah. Last month masa saya pergi Putrajaya saya dan suami memang ada lalu highway ni sebab kami nak singgah di Seremban. Honestly saya taku lalu highway ni. Ye lah, ni kan jalan baru buka. Masih sunyi lagi. Ikutkan memang lah tak jem sebab masih kurang kereta dan highway ni lebih ke arah orang-orang yang nak pergi Negeri Sembilan


Keadaan jalan masa saya lalu, agak sunyi. Kabus pun banyak sebab kawasannya berbukit. Dah namanya berbukit kan, seriau jugak lah tengok bawah. Kiranya ketinggian jalan adalah lebih tinggi dari pokok-pokok yang ada. Tapi, perjalanan semakin dekat lah kalau sesiapa dari KL nak ke Seremban


Berbalik kepada arwah Achik. Ya lah, apa nak dikata. Semuanya sudah suratan takdir. Masih muda dan pastinya anaknya masih lagi memerlukan kasih sayang seorang ayah. Semoga isteri dan keluarganya tabah menghadapi dugaan Tuhan ini

8 comments:

LiAnA said...

Innalillah... AlFatihah... terkejut gak.. skang ni turn ramai yang meninggal muda lakk....

~aSFaLiZa~ said...

LiAnA : tu la kan liana. ajal maut ni tak blh nak jangka

irwan said...

hah? ye ker? biler dier meninggal? Al-fatihah

~aSFaLiZa~ said...

irwan : yup ptg tadi excident kat highway lekas. kete nya terbakar

shazika said...

baru je kisah kematian din beramboi. skrg achik plak :(

~aSFaLiZa~ said...

shazika : itu lah. ni sume dah ketentuan tuhan...kita kena redha

Ilyana said...

takziah buat acik n family..semoga roh beliau dirahmati dan dicucuri rahmat..al-fatihah..

~aSFaLiZa~ said...

Ilyana : amin