LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 29, 2010

Marvelon

Semalam saya cuti sebab ada appointment dengan doktor pasal family planing. Daripada awal memang saya plan untuk amik ijection sebab malas makan ubat. Nak pakai-pakai IUD memang tak lah. Muda lagi. Macam seram je dengar. 


So, semalam adalah untuk dos yang kali ketiga. Kiranya setiap 3 bulan sekali la kena amik dos ni. Sampai-sampai je, diorg cakap ubat untuk inject dah habis. Hish...Macam mana ni.


Diorg bagi 2 choice sama ada nak pil atau pun kondom. Hmmmm tentu-tentulah aku tak nak kondom. Kalau nak dari awal lagi tak payah bersusah payah sakit bontot kena cucuk dengan jarum. Suami siap cakap, kalau dia nak bagi kondom nak bagi perisa apa. Starwbery ke oren? Macam siot kan laki aku.


Nak tak nak kena lah amik pil cap Marvelon. Ubat ni sama dengan ubat yang saya kena cucuk. So, rasanya effect dia sama je. Period yang tak menentu itu sudah pasti kesian kat suami


Yang tak best nya makan ubat ni kena lah disiplin oiiii....Sebab tu lah tak nak makan pil. Kena konsisten makan tiap-tiap hari. Jam berapa makan, kena ikut time. Itu yang lemah tu.


Nak pergi klinik lain malas sebab nanti kena buka buku rekod baru bagai. Karang berapa banyak buku rekod pulak nak refer.








10 comments:

zteesyahmi said...

npe tknk pkai jaket keselamatan.. hehehe

suamihanyisterizuki said...

bagushh dowhhh, siap ade hari lagik...nnti aku tolong buat reminder kt hp ko lak, averiday..

zteeesyahmi, jaket keselamatan tu kondom ker? hahaha mesti xbesh, as ape rasa dia, mcm korek hidung pakai sarung tangan eh...hahahaha

~aSFaLiZa~ said...

zteesyahmi : jeket keselamatan tak best. tak ori rasanya


suamihanyisterizuki : tak best langsung kena makan ubat hari2.tak pernah lak aku korek hidung pakai sarung.

Mak Su said...

maksu dulu mkn ubat, berat badan naik :(

cucuk tak berani langsung, iud lagi ler, seriau

~aSFaLiZa~ said...

Mak Su : habis skrg buat mcm mana? manual? hahahha. saya tak berani manual ni

Izan Ishak said...

hi asfaliza...

izan dulu2 masa anak 1st mmg sgt konsisten dekat 2thn makan marvelon...

pastu xnak dah makan sbb naik bdn cam di pam2.
skrg ni manual aje...senang kan!

~aSFaLiZa~ said...

Izan Ishak : as nak try dl n dlm masa yg sama nk cuba diet

NUR FATIN NABILA said...

hem.. as tkut ke natural? kata dh redi nk bg adik ke adam? hehehe..

btul tu maksu. tu yg saya riso tu, kalo badan naik bgai di pam2. diet tu lain kisah, tp ubat perancang ni mcm penggalak hormon kan..?

jaket keselamatan tu mcm2 ade di jual skrg ni.. yg tu the best la so far bt sy..

tu entry psl KG oh KG tu as..?? hehe

tp ape2 pun yg pnting kite diskas ngn hasben la. lain org lain pndapat kan..

~aSFaLiZa~ said...

NUR FATIN NABILA : wahhh kamu baru 17 tahun malu saya bercerita hal dlm kelambu dgn kamu

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ