LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jan 21, 2013

Gosok Baju Sekolah



Perkara paling malas di dunia yang saya tak suka buat ialah gosok baju sekolah. Eh bukan takat baju sekolah je la. Segala mak nenek baju pun malas nak gosok. Kalau boleh dulu pergi kerja nak pakai T-Shirt je. Apa kan daya. Kalau nak dapat surat dari HR sila la pakai. Huhuhu.


Sebenarnya tak terjangkau pun dek akal bila ada anak sekolah ni aku jugak yang kena gosok baju sekolah anak. Ha amekkkaw. Malas tak malas kena jugak gosok kan. 


Nak nak baju tu baju kemeja. Ha lagi la membenci nak kasik licin. 


Ini dah kira untung tau baju laki nak pergi kerja tak payah gosok. Kerja kilang katanya. Laki kita bukan bos bos pun nak pakai kemeja bagai.


So memang setiap malam bercinta la mama nya ni nak gosok baju sekolah anak. Nasib la baju kau kecik nak. Cepat siap. Sapsasoi dah hilang kedut-kedut.


Ni start dia naik darjah 2 ke 3 ke dah kena train gosok baju sekolah sendiri. Nasib la kan dapat mak pemalas.    

3 comments:

fazilzura said...

heheehh sama lew kite...

tp kalau dh start , smp berpeluh2 cm dlm sauna je rs nye... kebetlan kalau time tu lupe nk pasng kipas

Nens Collection said...

dh request ngn hubby nk iron yg mcm kt pasaraya tu..guna wap jek..ni pon kes malas jgakk..hihi

cik daisy said...

sama lar pon.. awal² dulu akak pun mcm malas je.. tp dah lama², anak dah masuk darjah 2 pun, udah terbiasa.. nk memulakan tu je yg malas... hohoho!