LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jan 16, 2013

Free Pampers

Free pampers ye... Mula-mula nak bagi tahu, saya ni tak reti nak sebut diaper. Maklum lah orang kampung. Jarang la orang kampung sebut diaper. Pampers tu memang mainan di bibir je. Biar la pampers tu jenama ke apa ke. Pampers tetap pampers walau apa jenama sekali pun. Huh!!! :)



Ok sekarang ni Rayyan Adam telah pun 70% free pampers sepenuhnya. Idok la 100% lagi. Mak bapaknya belum lagi percaya pada diri sendiri.



Mana hilangnya 30% lagi. 10% time tidur. 10% time jalan. 10% time sakit pening dia ke apa ke kan. Ye la. Kalau tengah demam kan mood tak tenteram sangat. Kang terlepas, kita jugak yang susah.



Sebenarnya tak de tips pun. Rayyan Adam kan dah school. So, teachers yang banyak bantu we all laki bini. Ikutkan memang saya dan suami tak pandai. Terus terang je cakap. 



Mula-mula dulu memang banyakkkkkk kali terlepas sana sini. Asik la kerjanya mengemop lantai. Suara tarzan jangan cerita la. Mak nya ni kan tarzan perempuan (nak sebut betina ganas sangat).



Tapi alhamdulilah. Lama-lama segalanya berjalan lancar. So, memandangkan tak de tips memang tak de la ceramah free di sini. 



3 tahun 4 bulan 70% free pampers. Lambat kan pencapaian ni. Tak kisah la. Janji kita bahagia kan....      

1 comment:

Sherwieyna Muzzawer said...

Alhamdulillah tahniah rayyan. bukan senang nak ajar anak kita tak pakai pampers ni. Untung awak lepasni takpayah susah2 beli pampers lagi. Saya pun tak suka sebut diapers lagi senang panggil pampers je kan..hehe