LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mar 14, 2012

Bisul

Alkisah terkena bisul kat pinggang. Punya lah demam bagai nak rak. Tak tahu kan ada bisul yang dah mengening kat pinggang.


So ber mc la kita. Pergi klinik konon lah doktor boleh buat apa yang patut.


Huh!!! Memang patut la sangat u allsss.... 


First dikeluarkannya jarum. Gigillllll!!! Lepas tu dicucuk nya bisul tu hidup-hidup!!! Auuuwww....


Sakit siot. Maka nya saya adalah melolong dalam klinik tu sambil memeluk suami tercinta. Nangis tau. Masa ni feeling-feeling manja dengan suami tercinta la konon. Rayyan Adam steady. Rileks je tengok mama dia nangis and ayah peluk mama.


Doktor siap cakap cenggini. Sikit je dik.... Sesedap rasa dia je dia kata tak sakit. Meh doktor meh. Saya cucuk doktor kalau doktor kena bisul cenggini. Hidup-hidup saya cucuk nak?


Dokror yang serv ni doktor perempuan yang pernah kena tembak masa dia jadi sukarelawan kat Iraq. Nama tak nak la bagi tahu. Huhuhu


Peh dia buatnya style macam aku ni mangsa peperangan. Tak disuruh baring pun. Duduk je. Lepas tu cucuk.


Doktor... saya ni bukan mangsa yang cenggitu. Kot ye pun suruh la saya baring kejap ke apa ke. Adeh!!!


Eh tapi saya tak marah tau. Cuma komen sikit je. 


Now pasal doktor dah kasik cucuk itu bisul. Saya pun sudah suka hati. Pasal bisa-bisa pun dah tarak rasa. TQ doktor!!!


Dan ini lah pertama kali saya pernah kena bisul cenggini. Orang kata kalau kena bisul sebab main tanah. Ye ke???

5 comments:

mzhany said...

ahaha padanla dia kata sikit, dia kena lagi teruk tuh.

mengening tuh natang ape?

mengenang kisah lalau tau le aku

~aSFaLiZa~ said...

hany : hahhaha tahu tak pe... dia lagi terokkksss kena tembak nak bandingkan dgn bisul aku yg ciput tu kan

mengening tu mcm membengkak. lebih kurang la

OgysiJemariSeni said...

Huuii sakit kalu kena bisul..bisa!

maszmadi said...

erm, ada main tanah guna pinggang ker.. huhu

sakitnyer kena cucuk gitu.. huhu

No Lan said...

ooo kene injek yeee hihi..ala dokto cakap macam kena gigit semut je kan hihi..

eh, xtau la pulak kakno pasal main tanah kene bisul huhu..