LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jul 21, 2011

Risau

Malam tadi suami cakap si kecik tu meragam. Memang dia tengah tak sedap badan pun. Nak tidur menangis. Dah la seharian tak nak makan. Then minum pun kurang. Air masak tak nak. Susu tak nak. Air kotak dutch lady tu pun tak nak. Tapi main aktif.



Saya kat sini, kejap-kejap call. Masih dengar dia nangis lagi. Then, saya cakap kat suami suruh mandi kan je la malam-malam tu. Biar segar sikit badan dia. Mula-mula nak mandi pun, sombong. Tak nak. Alahai. Main air lama sikit baru ok.



Badan tak panas. Cuma batuk sikit. Ni kan musim jerebu. Tu yang dia tak sedap badan tu.



Dan saya suspek, dia nak tumbuh gigi lagi. Sebab ada gigi geraham yang masih tak habis keluar lagi.



Anak mama cepat sihat ye sayang. Sian ayah. Ayah pun tak sihat. Nak dijadikan cerita, mama pun tak sihat. Nenek pun tak sihat.



Semoga kita semua cepat sembuh ye

6 comments:

Nazz@Purple said...

semoga semua cepat smbuh eh..

Norhafiza said...

semoga anak liza sepat sembuh ya..kakNo pun klo anak2 demam ke selsema ke batuk ke..tak lama kakNo kena sama..bersabar ye liza..buat yang terbaik untuk mereka..cuba tuam ngan ais kat pp anak sekejap2..bg dia lege..

fazilzura said...

mmg musim sakit now... akil plak mlm td berpeluh2 basah tilam, ingtkan kencing dlm suor... ghupe nye peluh ... panas sgt + makan doyan

~aSFaLiZa~ said...

nazaz : tq

kakNo : nti saya cuba

zura : adam tak makan durian. huhuu

kella said...

kita doakan semoga semuanya cepat sembuh hendaknya..

~aSFaLiZa~ said...

kella : amin. tq ye