LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apr 29, 2011

Umpan Tidur

Salah satu umpan Rayyan Adam nak kasi dia cepat tidur, kita ajak dia baca buku. Conform layu mata dia. Baca A for Adam, B for Ball sampai lah ke Z ulang 3 kali je la kot. Selamat jalan lah gamaknya. Suruh study, tapi dia tidur. Huhuhu. Tapi biasa kalau susah sangat nak tidur memang kitorg ajak dia baca buku. Tahu dah mesti mengantuk punya. Budak kecik ni ada 1 peel. Suka menahan mata yang dah memang mengantuk tu.





Hehehehe!!! Lawak je kan.

11 comments:

♥ Che NamNam ♥ said...

betul betul betul.kenkadang tuh mater sampai dah merah bawah mater dah bengkak sekali pon tetap nak continue main juger..taknak nyer derang tuh tido..naik angin juger kiter dibuatnyer...:)

~aSFaLiZa~ said...

chenamnam : huhuhu. kental budak2 skrg

munna said...

mudah juga umpan rayyan nak kasi tido...anak kak munna tak lut dgn ni...plg mudah tutup semua lampu..bila gelap diaorg takut suruh tutup mata tido barulah diaorg tido ..itupun kena peluk diaorg

fazilzura said...

wah sonang betui .. cm akil plak , naik je keto kene air cond sure lelapppp ... cz masa zr ngndung , mmg gitu ler ..wakakakak

~aSFaLiZa~ said...

munna : kalau siang hari mcm mana nk kasi gelap kak. huhuhu

zura : wah kenan la ni

mekchu said...

comel......
nak dia baca buku kan.. so good boy lah rayyan ni..

dulu kat asrama kalo tak dpt tido, baca buku sejarah sambil baring.. konpem cepat je lena :)

Myra Jay said...

heheee, letih la tu dok ngadap yg tu je selalu, tu yg smpai tdoq tu :)

~aSFaLiZa~ said...

mekchu : ramai je yg boring buku sejarah

myra jay : hehhehe.. haah letih sgt ni

kella said...

haha.. bagus la tu satu perkembangan positif! ajak dia baca buku... lama lama dah jadi tabiat dia nak baca buku.. biasalah budak kecik, lama lama ngantuk jadinya.. tapi bagusla.. pupukkan suka membaca dalam dirinya.. =)

~aSFaLiZa~ said...

kella : hehhehehe... mak bapak dia mmg kerah soh baca buku. hahhahaha. tu yg sampai tertido tu

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ