LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jan 21, 2011

Buat Susu Cair-Cair

Kan Rayyan Adam merajuk tak nak minum susu masa saya test kan Friso Gold hari tu. Dalam masa sehari dari pagi sampai ke nak tidur pukul 12 malam cuma minum 2 kali je. 12 oz. Mahu tak panik.


Kesian gila masa nak tidur dia merengek-rengek. Biasa rengekan tu rengekan nak susu. Tapi dia tetap jual mahal lagi. Sanggup minum air masak je. Kepala otak ni pun dok berfikir la. Macam mana nak buat dengan anak kecik ni



Last-last cakap dengan mak, kita buat susu cair-cair je la. Biar dia rasa macam air masak.  Nampak? Geliga tak. Memang dia nak. Tapi mula-mula dia ingat kena tipu jugak la kan.



Nanti lama-lama kita pekatkan lah balik sukatan susu tu. Now kitorg buat 6 oz air = 2 skop susu

2 comments:

LiAnA said...

alahai aqil minum enfagrow pun mcm tu gak.. hyperrrr yg amat..pegi kedai mkn mesti tak reti duduk diam.. sampai akak malas nak mkn kat luar..pening tgk dia.. tp bila dia dh besar skit makin kurang menyusu baru dia ok.. sbb dah paham ckpkan.. bdk2 ni ada byk ragamm kena sabar jelah.

~aSFaLiZa~ said...

liana : tu la kak. skrg ni mmg sabar je la. janji dia selamat