LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mar 5, 2010

Saya Mengandung Lagi

Pagi tu saya nak ke toilet. Tengok perut lain macam je besar. macam buncit sikit. Biras saya pun ada tegur. Kak Jang tengok perut As ni lain macam je. Saya pun mengakuinya. Then dia tanya ada cek tak. Saya kata lah tak. Tapi period memang dah dekat 2 bulan tak keluar. Saya ingat tu kesan suntikan perancang je tu kot. Sebab tu period tak nak keluar. Tapi berkemungkinan lah doktor kata boleh je kalau terexcident. Hmmm





Macam mana yek nak bagi tahu suami. Nak cek dulu sendiri or terus je bagi tahu dia yang saya ni mengandung. Lagi pun memang dah rasa lain macam je perut ni. patutlah kadang-kadang ada rasa sesuatu dalam perut. Macam rasa masa mengandungkan Rayyan Adam dulu.





Tak pe lah. Nanti pergi beli pragnent test tu lah. Tengok positif ke negatif. Tengah dok borak-borak dengan biras saya tu, tiba-tiba suami datang dukung Rayyan Adam. Tengok muka Rayyan Adam macam sayu je. Ye lah. Dia kecil sangat lagi nak dapat adik. Takut tak terlayan je lepas ni. Cian anak mama ni. Mama tak nak Rayyan Adam tersisih bila ada adik nanti. Mama takkan buat macam tu sayang.




Suami pun tanya borak pasal apa?




Baru saya nak jawab, terdengar orang ketuk pintu. Ingat kan siapa. Rupanya fizah ketuk pintu bilik cakap dah pukul 8 dah. Tak nak pergi kerja ke? Waaaa nasib baik mimpi. Takut den kalau terexcident. Mimpi mengandung punya pasal samapi bangun lambat pagi tadi. Huh!!!

5 comments:

SiTi said...

BaRu NaK uCapKaN tAhNiAh...

RuPa2 NyA mImpI...AcIk TeRtItiPu RuPaNyA...hiIHih

fielah said...

hikhikhik... kentot punye As.. tertipu gue... =p

~aSFaLiZa~ said...

siti: lama lagi la nampaknya ucap tahniah yek



filah: mesti mula2 ko baca hati ko penuh bunga2 nak dpt ank sedara lagi yek

cik daisy said...

suspender jer as nih. hehehe!

~aSFaLiZa~ said...

cik daisy suspen ke??? saya lagi suspen