LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Feb 24, 2009

...aSFaLiza...

Aku ASFALIZA...

ASFA=yang suci, LIZA=sampai sekarang aku tak tahu makna dia (so siapa-siapa yang tahu mungkin boleh syer)

Dari sekolah lagi orang suka panggil aku ASPALELA. Cikgu, kawan-kawan dok ejek panggil Aspalela. Sambung pulak kat universiti. Dan sekarang ni kat office pun ada gak yang menggatal panggil Aspalela. Tapi aku tak kisah dan tak marah pun. Asal kan diorang tak ejek yang bukan-bukan dah la. Mak kata dulu-dulu ada seorang penyanyi popular. Aspalela Abdullah. Kenal? Suara dia bukan main sedap lagi. Tu yang mak nama kan aku Asfaliza. Patut pun aku suka menyanyi. Siapa yang rapat dengan aku memang sakit je telinga dok dengar aku menyanyi. Ok la tu. Sedap apa. Kira canggih sikit. Hahahaha. Siapa lagi nak puji nama sendiri sedap. Tapi ada jugak orang yang puji nama aku ni tau.

Sebenarnya ini pertama kalinya aku cuba berjinak-jinak nak tulis blog. Rasanya dah tiba masa kot nak menulis. Sebelum ni aku dah janji pada diri aku sendiri yang kalau aku dah ada rezeki nak menambahkan ahli keluarga, aku akan mula menulis. Alhamdulilah, waktu aku menulis ni dah masuk 7 minggu usia kandungan dalam perut ni. Semoga aku dan hamba Allah yang bakal menjenguk dunia ini sihat dan tiada rintangan sepanjang proses pembesaran dalam satu tubuh ini berlaku.

Jadi, aku akan cuba gagahkan diri aku melatih anakku bersama-sama mewarnai dunia penulisan ini. Hahahaha. Tak dapat jadi novelis pun tak pe lah. Janji menulis jugak....

No comments: